НЕБОЈША ЂУРАНОВИЋ, „ЉУБАВ И ДРУГА СНОВИЂЕЊА“ / ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА

Изложба „Љубав и друга сновиђења“ истражује сложене аспекте људске природе кроз динамичне фигуре које приказују женску и мушку дуалност.
Она истражује унутрашњу борбу између супротстављених сила попут чедности и пожуде, слободе и потчињености, снаге и жеље.
Ова изложба представља амбициозну рефлексију о љубави, сновима И стварности, изражену кроз Ђурановићево сликарство. Кроз приказ тела у покрету сликар истражује како ови супротстављени аспекти људског постојања међусобно делују И сукобљавајуи се.
Кроз серију слика које приказују женске фигуре у различитим ситуацијама и расположењима, сликар истражује широк спектар људских искустава и позива посматрача да урони у слојевиту психолошку дубину и да размисли о унутрашњим конфликтима који обликују нашу егзистенцију.
Ђурановићеве слике нису само визуелно задовољство, већ позивају посматрача да продре дубоко у унутрашње пејзаже своје сопствене душе. Свака слика је пажљиво осмишљена како би показала да у свим аспектима људске природе постоји лепота и снага. Кроз свој сликарски рад уметник ствара живописан свет унутрашњих сукоба И преиспитивања. Овај концепт тежи да отвори дијалог о универзалним темама љубави, моћи и страсти.
Кроз ову изложбу, посматрачи ће бити подстакнути да истраже своје сопствене дубине и да се повежу са универзалним аспектима људске егзистенције.

Сања Ташић, историчарка уметности.