Отварање реновиране књижаре Културног центра

Данас је посебан дан за Шабац, јер отварамо врата обновљене књижаре Културног центра која добија нови изглед након пуних 25 година. Пројекат реновирања био је дуг и захтеван, али резултати су, барем што се нас тиче, импресивни, а надам се да делите наше мишљење. Уређење ентеријера простора подразумевала је хобловање паркета, модернизацију расвете и постављање потпуно нових полица. Ипак, ово није само обнова простора, већ и обликовање новог концепта који вам данас представљамо.

Ово место је сада много више од продавнице књига. Уметност писане речи пригрлила је друге видове уметности па ће се на овим полицама налазити и слике, скулптуре, предмети од керамике, уникатни накит и разне друге уметничке драгоцености. Наш циљ је да ово буде место где се сусрећу речи и слике, прошлост и будућност, али пре свега место где се сусрећу људи, сви они који уметност воле и живе, а таквих је у овом граду много и наша заједница већ дуже време вапи за местом попут овог. Задовољство је огромно што смо успели тако нешто нашим суграђанима и да пружимо.

Без подршке града Шапца, овај пројекат не би био могућ. Захвалност дугујемо градоначелнику др Александру Пајићу, Бранку Џиновићу, члану већа за културу, као и мом тиму који је уложио велики рад и труд, али и срце како бисмо остварили овај заједнички дуго сањани сан.

Нека нова стара књижара буде место које подстиче размишљање и стваралаштво, место које нас спаја и оплемењује.

Живела уметност, живео Шабац, живела Србија – истакао је директор Културног центра Шабац Урош Лукић.