Već godinama unazad, Kulturni centar je poznat kao mesto gde se dešavaju različiti programi za decu. Programi su kako zabavnog tako i edukativnog karaktera. Predstave, kreativne radionice različitog tipa, dramski studio, baletski studio, recitatorski studio, hor, škola crtanja i slikanja... samo su neki od sadržaja namenjeni najmlađima, a čiji je Kulturni centar ili organizator ili domaćin.

Kako deca zaista jesu najzahtevnija publika, čiju pažnju i poverenje treba zaslužiti, Kulturni centar se vodi politikom otvorenosti za nove atraktivne programe, koji prate sadašnji momenat i daju odgovor na kulturološke potrebe mladih. Jedan od njih je i dvodnevni YOUTUBE festival, planiran za 2018. godinu, koji će ugostiti poznate „jutjubere“. Na ovaj način pokrećemo teme koje će zaista biti zanimljive mladoj publici. Ujedno, mi im šaljemo jasnu poruku da naš centar razume i prati njihov savremeni stil života i da jesmo institucija kulture sa kojom mogu ostvariti odnos na relaciji kreiranja i percipiranja kulturnih sadržaja.

Pored novih programa, koji su u pripremi, možemo da se pohvalimo i tradicijom koju ćemo negovati i u buduće. Jedna takva manifestacija je opštinsko takmičenje recitator, koje se već više od četiri decenije održava u Kulturnom centru svakog marta. Na njemu se takmiče najbolji recitatori iz osnovnih i srednjih škola, a za vreme takmičenja naš centar poseti preko stotinu dece iz gradskog i seoskog područja.

Takođe, već godinama se organizuju programi tokom dečije nedelje ( prva nedelja oktobra), kao i Mini ulični festival tokom letnjih meseci. Želja nam je da te manifestacije sačuvamo i da nastavimo sa njihovom realizacijom jer se tokom tih dana pešačka zona ispred Kulturnog centra pretvara u jedinstven prostor dečije igre, zabave i radosti.

Sva prava zadržana.