Književni program je podeljen na književno-tribinski i dijaloško-edukativni program, u okviru kojih postoje književni klub, jezička kultura, društveni forum i konkurs.

U Kulturnom centru se tokom godine organizuje veliki broj promocija, književnih večeri, susreta i druženja sa piscima i pesnicima iz zemlje i inostranstva. Sva ova dešavanja imaju zajednički imenitelj – Književni klub.

U okviru dijaloško-edukativnih programa, 2014. godine, pokrenut je ciklus predavanja pod nazivom Jezička kultura, koja otvara različite teme iz lingvistike, maternjeg jezika, pisma i pismenosti, sa relevantnim predavačima iz ovih oblasti.

Društveni forum podrazumeva niz tribina o društveno-aktuelnim temama koje imaju za cilj da se kritički sagledaju bitna društvena pitanja i svori prostor za konstruktivni dijalog i razmenu mišljenja o njima.

Počevši od 1993, Kulturni centar svake godine raspisuje konkurs Laza K. Lazarević za najbolju neobjavljenu pripovetku. Svake pete godine štampa se knjiga pripovedaka autora nagrađenih za taj period. Do sada je objavljeno ukupno pet knjiga. Pored Grada Šapca, konkurs je podržavalo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Književni klub

Naš Književni klub, svojim radom, pored toga što doprinosi afirmaciji pisane reči, pomaže rad autora-autodidakta, koji najčešće nemaju neku drugu instituciju u gradu koja bi ih podržala.

Društveni forum

Sve aktuelnosti i dešavanja možete pratiti na našoj facebook stranici.

Jezička kultura

Sve aktuelnosti i dešavanja možete pratiti na našoj facebook stranici za jezičku kulturu.

Jezička kultura

Konkurs za dodelu nagrade Laza K. Lazarević raspisuje se tokom februara meseca, a zvanično saopštenje o raspisivanju konkursa, pored lokalnih medija, obljavljuje i list „Politika“, u svom kulturnom dodatku.

Katarina Janković Popović

  •  0692649011
  • kcentar17@gmail.com

Branka Todorović

  • 0646483572
  • programikc@gmail.com

Branko Božić

  • 062700530
  • bozicbranko4@gmail.com
Sva prava zadržana.