Već dugi niz godina Uskršnji rok maraton (URM) je jedinstven sinonim za Kulturni centar. Iako je URM do sada, u zavisnosti od budžeta i nivoa organizacije, imao više uspona i padova, ovo je svakako najveća manifestacija koju Kulturni centar organizuje.

Ideja nam je da u 2018. godini URM, kroz proces rebrendiranja,  transformišemo u moderan festival koji će biti mesto okupljanja mladih rok i alternativnih bendova. S obzirom da je misija Kulturnog centra afirmacija savremenih ali i alternativnih umetničkih pojava, smatramo da URM svakako treba da očuva i razvija takav duh.

Sigurno je da URM, pored dugogodišnje tradicije, ima i veliki potencijal za dalji razvoj u budućnosti. Uz izmene koje planiramo, u narednim godinama, vidimo ga, između ostalog, i kao predselektivni festival bendova koji bi nastupali na Šabačkom letnjem festivalu, kao centralnom godišnjem muzičkom događaju grada.

Negovanje ovog i ovakvog festivala otvara mogućnosti da Kulturni centar u perspektivi razvije različite projekte na platformi iskustva njegovog organizovanja, kao na primer Otvoreni muzički studio, koji bi mladim bendovima omogućio da tokom cele godine imaju prostor i uslove za stvaranje, vežbanje i pripremu svojih nastupa.

Sva prava zadržana.