Da budemo svi jednaki

Svetski dan osoba sa invaliditetom obeležava se 3. decembra. Za nas ovaj dan je samo dan za sumiranje svega onoga što smo uradili u prethodnih 365 dana jer se ovom socijalnom grupacijom bavimo svakog dana u godini. Tako smo i juče, kao krunu našeg projekta “ Nemamo posebne potrebe imamo potrebe da budemo deo društva“ otvorili izložbu fotogragija naše dece pod nazivom „Lepota nesavršenosti“. Izložba je otvorena u Galeriji kulturnog centra Šabac i narednih šest dana moguće su posete.Prilikom otvaranja izložbe dečak koji nije član našeg udruženja Jakov Dragićević zajedno sa svojim roditeljima doneo je poklone deci koja su pozirala fotografu. Na ovaj način želeo je da im pokaže koliko je ponosan na njih i srećan što su deo njegovog detinjstva.
U prostorijama Galerije sinoć je bilo dosta ljudi, svi su bili ispunjeni emocijama. Nikoga nismo ostavili ravnodušnim.
Pozivamo vas da dođete, pogledate i pružite podršku a na neki način odate i priznanje deci i roditeljima koji su bili spremni da sa vama podele svoju priču a to nije ni malo lako.
Ovom prilikom zahvaljujemo se pre svega roditeljima i deci koji su bili učesnici projekta, zatim fotografu Savić Žarku koji je sa puno strpljenja i ljubavi fotografisao ovu divnu decu, fotografskoj kući R Foto Šabac koja je nesebično pomogla u izradi fotografija, upravnom odboru udruženja, Opštini Šabac koja je podržala projekat, zaposlenima u Galeriji Kulturnog centra- Sonji, Vesni, Urošu, Evropskoj zelenoj partiji, preduzeću za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaviju osoba sa invaliditetom „Novitas Consult“ i svim ljudima koji su prepoznali našu borbu i pružili nam pomoć i podršku.