XXXI изложба цретжа

31. изложба цртежа у галерији Културног центра Шабац

Културни центар Шабац са поносом представља 31. изложбу цртежа, која ће се одржати од 28. јуна до 8. јула 2024. године. Ова традиционална манифестација окупља талентоване уметнике из различитих крајева, пружајући им прилику да прикажу своје радове широј публици.

На овогодишњи конкурс приспело је 128 радова од 101 аутора. Трочлани жири, у саставу др Оливер Томића, историчар уметности, Милан Пантелић, мастера сликарства и сарадника у настави на Факултету примењених уметности, и Соње Петровић Јагић, историчарке уметности, имао је тежак задатак да изабере најквалитетније радове. Након пажљиве селекције, одабрано је 47 цртежа од 47 уметника који су  изложени.

Изложба приказује разноврсност стилова, техника и тема, али у оквиру цртежа, одражавајући богатство креативности и маште савремених уметника. Посебну пажњу ове године привукао је рад Доминике Морариу из Вршца, под називом „Стварање нових светова“, који је проглашен за најбољи рад изложбе.

Посетиоци ће имати прилику да уживају у богатству визуелних израза, од класичних техника до савремених приступа цртању.

Изложба је идеална прилика за све љубитеље уметности да се упознају са радовима талентованих уметника и доживе јединствено уметничко искуство.

Позивамо све заинтересоване да посете Културни центар Шабац и подрже ову значајну уметничку манифестацију, која доприноси унапређењу и промоцији ликовне уметности у нашем  граду.

Директор Културног центра Шабац, Урош Лукић