Програми поводом обележавања Међународног дана музеја и Европске ноћи музеја

Културни центар Шабац у оквиру Европске ноћи и Међународног дана музеја се представио следећим манифестацијама:

1. XXVIII Изложба икона
Изабрани радови са годишњег конкурса
2. „Будућност у лету“, презентација ученика ОШ Лаза К. Лазаревић у програмирању робота и дронова.
3. Представа „Љубав је музика“, дечја представа – музичко путовање око света.
4. У Музеју шабачких јевреја: „Видео Лаза“ – експериментални филмови по текстовима награђених приповедака књижевног резиденцијалног програма Лазина кућа за писце Културног центра Шабац.

„Ове манифестације, које се већ традиционално одржавају широм Европе, представљају јединствену прилику да се на посебан начин осветле и прославе културно наслеђе и уметничка достигнућа наших музеја.
Европска ноћ музеја, која се одржава вечерас, посебно је значајна јер омогућава посетиоцима да доживе музеје у сасвим новом светлу, дословно и фигуративно. Музеји постају места сусрета, где се прошлост и садашњост преплићу кроз разноврсне културне и уметничке програме.
Захваљујем се свим нашим колегама, који су помогли у реализацији овог програма, као и свим посетиоцима који су одлучили да буду део ове посебне прославе културе и уметности. Надамо се да ће вас наш програм инспирисати и подстаћи да још више истражујете и цените културно богатство које нас окружује“- истакао је директор Културног центра Шабац Урош Лукић.