BitlVanija

BitlVaniju smo gledali, pretresli kulturne modele nekadašnje i sadašnje, bez mnogo žaljenja za prošlošću konstatovali koliko je važna kontrakultura i kakve promene ona može da pokrene, i iznad svega dobro, dobro se družili.

Da li ste već čuli da je baba Džordža Harisona rodom iz sela Sandelj, pokraj Valjeva? Da li znate da su članovi Bitsla ostavili neizbrisiv trag u sećanju građana Valjeva? Da se još uvek prepričavaju detalji boravka „liverpulskih Buba“ u Valjevu i okolini? Da li znate da je žir mira zajednička ideja Džona Lenona i Josipa Broza Tita, nastala podno spomenika Stevanu Filipoviću? Da je „Ob-la-di, Ob-la-da“ samo obrada tradicionalne romske pesme? Da sećanje na dobro zezanje živi u Valjevu? Bitlmanija nije završena

U izgledu neke nove saradnje, zahvaljujemo se našim gostima iz produkcijske kuće Šta hoćeš, Rastku Šejiću, umetničkom direktoru i Časlavu Petroviću, direktoru fotografije, kao i našoj dugogodišnjoj saradnici Sandri Rančić, direktorki festivala dokumentarnog filma, DoknRitam fest.