Vršnjaci, vršnjacima

 

Hej ti, baš ti,

Galerija i Knjižara Kulturnog centra

Svakog radnog dana od 8:00 – 20:00h možeš doneti telefon ili tablet.

Hvala što si otvorio ovaj link i što želiš da pomogneš nekome od mnogih učenika i učenica koji nemaju mogućnost da redovno prate online nastavu ili komuniciraju sa svojim drugarima i drugaricama. Korona nam je pokazala koliko nedostatak tehnike utiče na kvalitet života, a ti sada možeš to da promeniš.

U akciji Vršnjaci vršnjacima: online digitalne klupe skupljamo očuvane pametne telefone i tablete koje ćemo dalje proslediti onima kojima su potrebni. Na taj način ćemo omogućiti da telefon dobije produžen život i skuplja prašinu u fijoci. Potrebno je da telefon ili tablet bude očuvan, manje ogrebotine dolaze u obzir. Punjač je poželjan, ali ne i obavezan. Na ovaj način ćeš produžiti život uređajima, dok ćeš nekome ulepšati život!

Osim toga pozivamo te da proslediš informaciju o akciji dalje, podeliš video ili ovaj link jer tako zajedno povećavamo broj onih koji mogu da pomognu. Ako tvoje mesto nije na spisku i dalje možeš da nam pomogneš. Pokreni akciju sa svojom ekipom ili organizacijom, pronađi mesto gde možete da skupljate telefone i ako nešto skupite ili želite da nam se priključite javite nam se na mejl vrsnjacivrsnjacima@unss.org.rs.

U akciji učestvuje preko 20 organizacija i zainteresovanih pojedinaca, a akciju podržava Unija sindikata prosvetnih radnika i Unija srednjoškolaca Srbije koja će pomoći u tome da uređaji stignu do onih kojima su najpotrebniji.

Hvala što ti je stalo.