Otvaranje izložbe “64 logotipa za bolji svet” Coba&associates brend dizajn studio

Renomirani beogradski brend dizajn studio Coba&associates predstaviće
izložbu grafičkog dizajna pod nazivom “64 logotipa za bolji svet”. Na ovoj izložbi prikazaće ono što ličnost, ali i simbol COBA predstavlja – pozivajući na odgovornost koju svaka vizuelna ekspresija nosi, na značenje oznaka, asocijacija i grafičkih elemenata, kreirajući i ističući vrednost identiteta.

Upoznajte dinamičan svet logotipa i brendova koji stoje iza njih i koji kroz momentalni utisak prenose poruke, pričaju priče i donose značenja, u veštoj simbiozi kreativnih energija i izuzetnih talenata.

Slobodan Jovanović Coba je osnivač brend dizajn agencije Coba&associates. Tokom gotovo 20 godina rada agencije urađeno je preko 200 vizuelnih identiteta, 300 projekata dizajna ambalaže, vebsajtova, sajamskih nastupa, kampanja i raznih komunikacijskih alata i prezentacija. Formiranje brenda kao osnovnog pokretača razvoja kompanija, usluga i proizvoda je fokus istraživanja i dizajna agencije. Od postavljanja strateških pravaca razvoja preko dizajna komunikacijskih elemenata, digitalnog okruženja, društvenih mreža i kampanja promocije, tim na čijem je Coba čelu, duboko veruje da je njihov rad zasnovan na potrebi da se pomoću njihovog angažmana stvore uslovi da svi koji dođu u dodir sa dizajnom stvorenim u agenciji imaju jedan od preduslova za kvalitetniji život. Autorski rad se prepliće sa timskim radom i ono što nosi osnovni potpis je kreativna direkcija kojom se istražuju novi načini i pristupi tržištu i vizuelnim komunikacijama.

Pored rada sa klijentima značajan doprinos je dat pokretanjem dizajn platforme Designed.rs (2009-2019), kao i dizajn konferencijom Packtivity (2013-2016). Među klijentima i projektima zapaženo mesto zauzima razvoj vizuelnih komunikacija za Turističku Organizaciju Srbije, Fondaciju Novak Đoković, AIK banku, kao i najveće koporacije u Srbiji i šire, kao što su MK Group, Delta Holding, Victoria Group, Medigroup, Philip Morris International i mnogi drugi.

Na ovoj izložbi biće prikazana 64 logotipa koji su kruna delatnosti svakog od ovih 64 poslovnih aktera i društvenih poduhvata.

Kustos izložbe je Filip Kovačević.