Obeležavanje evropskog dana jezika

Kulturni centar, 23. septembra 2017. godine, obeležio je Evropski dan jezika manifestacijom „Optimizam krepi organizam“.

Želja nam je bila da skrenemo pažnju javnosti na značaj učenja stranih jezika, kako bi se u većoj meri cenile vrednosti različitih kultura, ali i na negovanje jezičke kulture maternjeg jezika.

U saradnji sa osnovnim školama sa teritorije grada, pored kojih su učešće u manifestaciji uzeli i Muzička škola „Mihajlo Vukdragović“ , kao i Centar za obrazovanje „Premier“, pripremili smo interesantan program.

Program je održan na šetalištu ispred Kulturnog centra, gde su škole imale priliku da na štandovima predstave radove svojih đaka. Radovi su zamišljeni kao dečije kreacije po slobodnom izboru na kojima su ispisane poruke optimizma na maternjem ili stranom jeziku.

Čitava manifestacija imala je i humanitarni karakter, pa smo u okviru nje prikupili 167.846 dinara. Novac je prosleđen Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“, pri Institutu za majku i dete u Beogradu.