Представљање књиге Милице Вучковић „Смртни исход атлетских повреда“

Од понедељка 27. јуна у Лазиној кући за писце боравиће још једна сјана гошћа, списатељица, Милица Вучковић.

Чекамо вас у Културном центру у уторак 28. јуна у 20 ч на промоцији њеног новог романа Смртни исход атлетских повреда.

Милица Вучковић је дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку зидно сликарство у класи професора Мирослава Лазовића на којем је затим завршила и мастер студије, а касније и докторирала на програму теорије уметности и медија. Чланица је уметничког удружења УЛУПУС са статусом самосталне уметнице а иза себе има преко десет самосталних изложби и неколико сценографија. Од 2021. ради као сарадница на предмету цртање и сликање, одсек сценографија на класи професора Марка Лађушића, на Факултету примењених уметности у Београду.

Поред визуелних уметности веома успешно се бави  и књижевношћу. Прву збирку кратких прича „Рој“ издала је 2014. године, а  2017. добија прву награду на „Бибер“ регионалном конкурсу за кратку причу, за причу под називом „Једу људи и без ногу“.

Поред приповедака написала је романе, „Болдвин“ (2018) са којим је ушла у два најужа избора за „Виталову“ награду и награду „Биљана Јовановић“ и „Смртни исход атлетских повреда“ (2020) са којим је ушла у ужи избор за „НИН“- ову награду, награду „Београдски победник“, и са којим је освојила Виталову нараду, односно награду „Златни сунцокрет“ за најбољу књигу на српском језику у 2021. години.

Пише и прозу и поезију. Песме су јој објављене у пар књижевних часописа: Фантом слободе, Панчевачки рукописи, Повеља и Сент.

Живи и ради у Београду и Херцег Новом. За себе каже да „увек воли да седи у ћошку“ јер се тако најбоље посматра свет.

  • јун 28, 2022
  • 20:00
Book Online