Predstavljanje knjige „Lampeduza“

U utorak, 27. marta, u 19 časova, u Knjižari Kulturnog centra biće predstavljena knjiga „Lampeduza“ autora Dragana Radovančevića.
Promocija se realizuje u okviru programa CzSU, koji uređuje istoričar umetnosti Filip Kovačević. O knjizi će govoriti autor. Ulaz je slobodan!
Tema ove knjige nije pitanje ostanka ili odlaska već, pre svega, kako se čovek oseća u apsolutnom izgnanstvu, u kome je prostor u koji se pobeglo istovremeno i jedini mogući dom. Moguće je otisnuti se na Lampeduzu, u avanturu, u stradanje, a moguće je prihvatiti stvari onakve kakve su, te upasti u malograđanštinu i učmalost.
O AUTORU: Dragan Radovančević (Sremska Mitrovica, 1979), psiholog, pesnik i pisac. Dobitnik nagrada Mladi Dis (2006) i Brankove nagrade Društva književnika Vojvodine (2007) za knjigu pesama „Klatno se boji letenja“ (Biblioteka Čačak 2006). Stipendije „Milo Dor“ KulturKontakt Austria i Centralno-evropske inicijative (2009), kao i Literarnog kolovijuma Berlin (2010). Pesničke knjige „Glagol intimnosti“ (2009) i „Lampeduza“ (2017). Prozom i poezijom zastupljen u mnoštvu antologija na šest stranih jezika. Studije psihologije sa kompjuterskim programiranjem završio u Potsdamu i Lajpcigu, gde trenutno živi i radi.

  • март 27, 2018
  • 19:00
Book Online