Kњижевни конкурс за најбољу необјављену савремену приповетку „Лаза К. Лазаревић“

Текст конкурса: Културни центар из Шапца расписује књижевни конкурс за најбољу необјављену савремену приповетку и додељује награду „Лаза К. Лазаревић“.

Награду чине плакета и новчани износ од петстотина евра у динарској противвредности. На конкурс се могу јавити само аутори који су до сада објављивали, у књижевним часописима или збиркама, блоговима или колумнама, електронским или класичним издањима.

Поред главне награде биће додељена и награда „Први пут“ која ће бити додељена за први рукопис, а односи се на младе ауторе до 30 год. који нису никада објављивали. На оваквим конкурсним пријавама ће бити назначено за Први пут. Награду чине плакета и новчани износ од триста евра у динарској противвредности.

Све приповетке морају бити откуцане у три примерка, највише до десет страна, потписане шифром, а у посебном коверту разрешење шифре. Рукописе који се не враћају слати на адресу: Културни центар, Господар Јевремова 12, 15000 Шабац, са назнаком за књижевни конкурс. Конкурс је отворен месец дана од дана објављивања текста конкурса у Културном додатку Политике.

 

 

  • мај 1, 2023
  • 07:00