Izložba – Karolina je u Šapcu

U sredu, 30. maja, u 19 časova, u Galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba pod nazivom „Karolina je u Šapcu“ autora Tadije Janičića.
Tadija Janičić (Nikšić, 1980) završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu 2004. u klasi prof. Milana Blanuše. Izlagao je na 20 samostalnih i više desetina grupnih izložbi. Slike mu se nalaze u brojnim kolekcijama, među kojima je i umetnička zbirka MSUV. Dobitnik više nagrada. Živi u Novom Sadu.

Iz teksta Nebojše Milenkovića, kustosa izložbe „LJudi koji vole da gledaju u sise“ autora Tadije Janičića, u Galeriji Ozon, 2016. godine.
– Ishodišta jasno profilisanog, stilski i jezički prepoznatljivog, umetničkog rukopisa sa potpisom Tadija nalaze se u svakodnevici: prozaičnoj, banalnoj, ekonomski, idejno, institucionalno i moralno ruiniranoj, oskudnoj, rijalitizovanoj… U takvom društvu ─ čiji je Tadija predani posmatrač, svedok i učesnik ─ njegove slike, skulpture i crteži funkcionišu u ravni svojevrsnih socioloških eseja, studija naravi ali i svakodnevnih, intimnih, multipoetičkih i autobiografskih dnevničkih zabeležaka. Baveći se životom čoveka današnjice, Tadija je fokusiran na njegove psihološke, emotivne i socijalne nesrazmere, nedoslednosti, nespokojstva, nesigurnosti, teskobe, raspolućenosti, osujećenosti i ostale uskraćenosti i konfuzije… Vlastitu strategiju prevazilaženja ogromnog zjapa koji postoji između potreba i mogućnosti – odnosno ispražnjenosti unutrašnjih i neselektivne prenatrpanosti spoljašnjih svetova i sadržaja – kao i istovremenu kompleksnost i banalnost društva u kom živimo, Tadija prevladava preispitujući relativnost i privremenost njegovih etičkih i umetničkih normi.

Izložba traje do 8. juna 2018. godine.

  • мај 30, 2018
  • 19:00
Book Online