Fleka: Zvuk Zrak Znak

Fleka: Zvuk Zrak Znak, multimedijalna postavka posvećena liku i delu Miomira Grujića Fleke, biće svečano otvorena 20. novembra 2017. godine u 19 časova u Galeriji Kultrnog centra Šabac.

Ovom događaju prethodi izložba slikarskih radova Miomira Grujića Fleke, čije će otvaranje biti upriličeno u Šabačkom Muzeju istog dana, samo sat vremena ranije, odnosno, u 18 časova.

Miomir Grujić Fleka bio je nezaobilazna figura šabačke i beogradske progresivne scene 80-tih i 90-tih godina XX veka. Rođen je 1954. godine u Šapcu i jedan je od osnivača Zavičajnog kluba studenata koji se nalazio u Domu omladine, sadašnjem Kulturnom centru. Klub Rupa, u kom je Fleka bio progamski urednik svih kulturnih sadržaja, danas nosi njegovo ime. Tvorac je i programski direktor čuvenog kluba Akademija u Beogradu. Tokom devedestih godina, kao autor emisije Šišmiš na radiju B92, Fleka postaje zaštitni znak beogradske underground scene. Autor je multimedijalnih projekata Urbazona i Trotorok. Miomir Grujić Fleka je bio magistar slikarstva i multidisciplinarni umetnik čija je kompleksna umetnička praksa zastupljena u svim važnijim istorijama savremene umetnosti post-jugoslovenskog prostora.

Fleka: Zvuk Zrak Znak nalaziće se na programu Galerije Kulturnog centra do 4. decembra 2017. godine.

  • новембар 20, 2017
  • 18:00