Beldocs eho

Turneja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs pod nazivom Beldocs eho počinje 22. maja projekcijama četiri dokumentarna filma iz programa upravo završenog 11. Izdanja ovog značajnog festivala. U Kulturnom centru Šabac od 22. do 25. maja biće prikazani: “14 jabuka” u režiji Midi Zhao, “Nokija – povezivali smo ljude” u režiji Arto Koskinena, “Naš novi predsednik” Maxima Pozdorovkina i pobednik Berlinala “Valdhajmov valcer” u režiji Ruth Beckermann.

Već jedanaestu godinu, Beldocs nastavlja da kvalitetnim i premijernim programom izgrađuje i edukuje svoju publiku, nudeći sem domaće i bogatu međunarodnu selekciju, kao i brojne prateće programe. Jedan deo ove aktuelne selekcije prikazuje se tokom cele godine u preko 20 gradova i sela u Srbiji, te publika u ovim mestima ima mogućnost da prati recentnu produkciju dokumentarnog filma iz celog sveta.

Od ove godine, uvedena je i nagradna igra #europeanfilmchallenge u kojoj se gledaoci evropskih filmova takmiče za vredne nagrade – putovanje na jedan od festival A kategorije. Nakon Berlinala i Kana, učesnici trećeg kruga, koji je u toku, takmiče se za nagradu – putovanje na Filmski festival u Veneciji. Propozicije su sledeće: takmičar treba da odgleda 10 evropskih filmova na bilo kojoj od mogućih platformi (VoD, SVoD, bioskop, festival, televizija, itd.), objavi naziv filma i platforme na kojoj je film odgledan, postavi fotografiju kao dokaz i haštag #europeanfilmchallenge. Nakon određenog vremena organizator takmičenja će selektovati pobednika, koji će osvojiti atraktivnu nagradu.

Pokrenite izazov na www.europeanfilmchallenge.eu

  • мај 22, 2018
  • 20:30
Book Online