Изложба „Сећање на фабрику Зорку“, аутора Драгана Петровића

СЕЋАЊЕ НА ФАБРИКУ “ЗОРКУ „

Са неколико стотина фотографија и новинских чланака на изложби је приказан историјат фабрике Зорка. Некадашњи радници несебично су ми дали за изложбу своја признања добијена током рада у фабрици. Изложене су и бројне стручне публикације, рекламни каталози и део прикупљених сувенира који су рађени у маркетиншке сврхе. На видео монитору је приказан део догађања у фабрици из 1990.године, које сам снимио и деценијама чувао а који потврђују – да је фабрика Зорка плански уништена и да за престанак њеног рада НИЈЕ био узрок нерад запослених или неки други унутрашњи фактор.

Године пролазе а сећања бледе као и многе фотографије које сам сачувао. Прикупљајући фотографије, новинске текстове и архивску грађу за ову изложбу у сећањима сам се вратио у време 1958. године, када сам први пут ушао у фабрику Зорку. Цео свој радни век сам провео у њој, радећи и прикупљајући податке о њеном стварању, развоју и на жалост растурању. И након одласка у пензију, наставио сам да је снимам, видевши да се ФАБРИЦИ МОГ ЖИВОТА ближи крај. За мене је она била као живо биће, од ње сам живео, у њој се хранио, спавао, у њој се лечио, она ми је пружила кров над главом. У Зорки сам стекао бројне сараднике и пријатеље и зато ову своју изложбу посвећујем онима , КОЈИ СУ РАДИЛИ У ЊОЈ !

Галерија КЦ
Поставка изложбе Сећање на фабрику Зорку“, аутора Драгана Петровића, отворена је за посетиоце од сутра 10. септембра 2019.
Званично отварање је 13. септембра у 20:00 сати

  • септембар 13, 2019
  • 20:00
Book Online