МОНОГРАФИЈА О МИЛЕНИ ДРАВИЋ ИЛИ КЉУЧ СНОВА

У понедељак, 8. јуна, 2020.године, у Културном центру, представљена је монографија под називом Милена Дравић или кључ снова, двојезично, српско-енглеско, луксузно издање које је објавио Филмски центар Србије у сарадњи са Службеним гласником. Аутор и приређивач књиге је Анита Панић, дугогодишњи телевизијски аутор, документариста и писац.

Монографија, о једној од највећих филмских глумица са југословенских простора, премијерно је промовисана у Југословенској кинотеци у Београду. У току прошле године промовисана је у више од тридесет градова Србије, Републике Српске, Загреба, као и пред нашом дијаспором у Бечу, у Српском центру. Представљена је и на многим угледним филмским фестивалима.

Шабачка публика је уживала у надахнутом казивању Аните Панић, која нам је открила многе занимљивости из живота и стваралаштва, врхунске глумице и изузетне особе. Књига садржи седам поглавља и велику архивску грађу из Миленине филмске, телевизијске и позоришне каријере . У току представљања монографије погледали смо три видео записа сачињена од њених филмова и фотографија из књиге.