8. ОКТ ′16. Сенсартика квартет (II постава) Fauna Sacra
Животињски свет – музички симболизам, посвећење и надахнуће
Соња Калајић – виолина, тестера, кастањете, мандолина
Дарко Арменски – кларинет, саксофон, кавал, гајде
Кристина Иванковић – виолончело
Милош Марић – гитара
* Нова постава, од ове године на репертоару има програм Фауна Сакра са жељом да афирмише идеје поштовања и очувања живоптињског света као и да инспирише једним новим аранжерско-експерименталним звуком који брише границе између света природе и света музике, света исконских доживљаја и академских категорија у нади да такав приступ доноси слушаоцима запостављену радост симбиозе човека и природе.
Велика сала
21. ОКТ ′15. Ренесанс У среду 21. октобра у сали Културног центра је одржан концерт ансамбла Ренесанс, који се публици представио музиком средњег века. Током једночасовног програма изведене су композиције са подручја Медитерана из 12, 13. и 14. века. Песме провансалских трубадура, дворске игре, као и песме италијанске Арс нове, одсвиране су на аутентичним инструментима и са много шарма. Овај, у тематском смислу несвакидашњи програм, изведен је на веома високом професионалном нивоу.
Концерт је помогло Министарство за културу и информисање Републике Србије.
Велика сала
25. ДЕЦ ′14. „Desde de alma“ Новогодишњи концерт гитаристе Уроша Дојчиновића „Desde de alma“ уз пратњу гудачког квартета „Мозаик“ и удараљке Ружице Аранитовић. Програм концерта “ Desde de alma ”, назван по истоименом валцеру Аргентинке Росите Мело, забележен на Дојчиновићевом првом ЛП- албуму у издању ПГП-РТБ, слушаоце води у свет виртуозних али и лирских тонова, који истовремено презентују врхунско техничко умеће и маестралну интерпретацију уметника. Композиције посебно креиране за ову прилику, углавном инспирисане фолклорним звуцима, премијерно представљају богату тонску лепезу дела која одишу аутентичним етно звуцима Медитерана, Балкана, севера Европе и Латинске Америке. Поједине су настала из музичког пера великана попут: Н. Паганиниа, Л. Бокериниа, Ф. Тареге или Ј. Родрига, док су аутори специјалних музичких аранжмана Ф. Зувадели, П. Торес, Р. Дyен, али и српски композитори Д. Кнежевић и П. Милојковић, као и сам Дојчиновић.

За протеклих 40 година, до данас једини званични двоструки доктор гитаре, Урош Дојчиновић је делујући као извођач, композитор, музиколог, педагог и музички публициста, остварио преко 3000 наступа широм света, велики број радио и телевизијских емисија, одржао више стотина стручних предавања, мајсторских семинара и учешћа у раду различитих домаћих и међународних жирија. Објавио је преко 600 стручних радова и снимио више од 60 дискографских издања (ЛП-плоча, музичких касета, ЦД и ДВД албума), за различите издавачке фирме у Европи, Америци и Азији. За своје вишеструко уметничко деловање награђен је са преко 50 медаља, плакета, диплома и других признања у земљи и свету, а 1992. године са својом гитаром промовисан и у почасног америчког грађанина.

Четвртак, 25. 12. 2014. године
у 20:30 часова
сала Културног центра
Велика сала
23. ОКТ ′14. Концерт дувачког квартета Невски У четвртак, 23. октобар 2014. године у 20 часова, у сали Културног центра одржан је концерт дувачког квартета „Невски“. Овај необичан наступ замишљен као музичко позориште са мноштвом шаљивих скечева одушевио је бројну публику. Утисак добре забаве и веселог расположења, како код извођача тако и код публике, чине овај концерт несвакидашњим, посебно када имамо на уму устаљене норме које важе за концерте класичне музике. Велика сала 24. АВГ ′14. Концерт класичне музике Концерт класичне музике шпанског гитаристе Eduarda Pascual Dijeza Башта КЦ 30. ЈАН ′14. Концерт квартета СЕНСАРТИКА Концерт квартета СЕНСАРТИКА
Душанка Абрамовић – флаута
Соња Калајић – виолина
Небојша Јанковић – виолончело
Миодраг Јанковић - гитара


Програм
Историја плесова – од средњег века до буги - вугија
Програм представља одабир најпознатијих и најлепших плесова од средњег до почетка двадесетог века
20. ФЕБ ′13. Дуо Маска Велика сала
Среда, 20. фебруар, у 19:00 часова
„ДУО МАСКА“, БЕОГРАД
Концерт ће извести Соња Калајић, виолина, тестера, кастањете и Вањушка Мартиновић, клавир
Програм: Григ, Крајслер, Брамс, Сати, Лобош, Дворжак, Пјацола, Хачатуријан, Лекрона
7. ДЕЦ ′12. Новогодишњи концерт Јадранке Јовановић Петак, 7. децембар 2012. год.
Концерт, „Пут око света“
Јадранка Јовановић, мецосопран
Никола Рацков, клавир
сала Културног центра, 20ч.
улаз слободан

Јединствен и аутентичан музички пројекат, „Пут око света“ представља својеврсну музичку шетњу кроз свет у којем су заступљене мелодије од популарне класике, као што су композиције Шуберта, Бизеа, Росинија, преко музике филмских класика, Кум и Mamma mia, па све до репрезентативних музичких облика са свих страна света: италијанске канцоне, француске шансоне, грчког сиртакија, шпанске зарзуеле, руске романсе, циганске музике, српске соло песме, јеврејске музике, али и музичких куриозитета са Исланда и Кине.
Јадранка Јовановић, мецосопран у пратњи пијанисте, Николе Рацкова извешће овај несвакидашњи програм светских музичких бисера, и показати огромну уметничку енергију као и моћ трансформације у неколико веома супротстављених музичких фахова.
Ово је програм у којем оперска дива, Јадранка Јовановић пева на десет светских језика, уз музичку пратњу на пет различитих инструмената уз обиље изненађења.
Музичка драматургија која никога не оставља равнодушним!
31. АВГ ′12. Ирски плесни шоу Ирски плесни шоу
Трупа Келтик Ритам

Келтик ритам је трупа ирског плеса са најдужом традицијом на Балкану. Основао ју је 2002. године кореограф и професионални плесач Марко Мићић, који наступа као један од играча у представи Dance of Desire i Mystical Dance of Ireland из Ballybuniona (Co Kerry, Irska) раме уз раме са плесачима који су се опробали и у спектаклима Riverdance i Lord of the Dance.

Поред солистичких наступа, освојених медаља на државним првенствима 2009., 2010. и 2011. године, гостовања на домаћим телевизијским каналима, наступа на фестивалима у иностранству, трупа Келтик Ритам је остварила и завидну сарадњу са свим бендовима који се професионално баве ирском музиком у Србији. Од децембра 2011. године трупа је члан An Coimisiún le Rincí Gaelacha ( ирска плесна комисија ), најстарије, највеће и најпрофесионалније организације ирског плеса у свету.

Ако желите да будете део једне од најдревнијих плесова чије су основе ударили још друиди, ако сте се увек питали како то плесачи увек играју као један и како постижу ту луду брзину корака, дођите у Културни центар, у петак 31. августа у 21:00h и будите део незаборавног плесног и музичког шоу програма, који ће вам приредити трупа Келтик ритам.
Петак, 31. август 2012. год.
21:00h, испред Културног центра
14. ЈУЛ ′11. Трио Балканске жице Концерт „ТРИО БАЛКАНСКЕ ЖИЦЕ“
Зоран Старчевић и синови Никола и Жељко

Трио Балканске жице изводи своју оригиналну инструменталну музику, синтезу балканских елемената: српских, румунских, бугарских, молдавских, циганских, македонских, грчких, оријенталних... са примесама џез импровизације, свинга и класичних елемената. Резултат комбинације многих култура је оригинална гитарска музика, богата специфичним орнаментима.

Башта КЦ
Четвртак, 14. јул у 20:00 часова
9. МАЈ ′11. Краљевски гудачи св. Ђорђа и Српско пјевачко друштво Србадија Концерт
Краљевски гудачи св. Ђорђа и Српско пјевачко друштво Србадија

Диригент Јелена Тракиловић
Овај пројекат је подржан од стране Европске Уније и прекогранична је сарадња између Србије и Републике Српске. Шабачки концерт је део турнеје по српским и босанским градовима.

Програм концерта:
Ж. Лангле, Д. Големовић - Дела за хор и оркестар
В. Кузманчевић - Музика за клавијатуре, обоу, кавал и оркестар

Башта Културног центра 9. мај 2011. у 20 часова
23. ДЕЦ ′10. Романсе и лабудови Вече романтичне музике „Романсе и лабудови“
Концерт камерног оркестра „Краљевски гудачи Светог Ђорђа“
Гитара Урош Дојчиновић

Краљевски гудачи Св. Ђорђа настали су 1998. год. када је Краљевски дом Карађорђевића доделио титулу КРАЉЕВСКИ изворном оркестру Гудачи Св. Ђорђа, који је основала агенција Натан 1992. год. Овај камерни оркестар ретко мења своје чланове, тако да су уједначени звук и свирање без диригента карактеристични за његову интерпретацију, а уједно сведочи и о квалитету и уиграности музичара. Оркестар је до сада одржао преко седамсто концерата, и објавио осамнаест дискографских албума са познатим солистима.
Др Урош Дојчиновић, гитариста, композитор, музиколог, филолог, педагог и публициста.
12. ДЕЦ ′10. Такмичење балетских студија Такмичење балетских студија у организацији Културног центра и Центра за игру, Београд
Недеља, 12. децембар у 17:00 часова, Шабачко позориште
19. НОВ ′10. Концерт популарне француске музике, групе „Jeuns“ Стогодишњица друштва пријатеља Француске 1910-2010
НЕДЕЉА ФРАНЦУСКЕ КУЛТУРЕ
Петак, 19.новембар у 22:00
Концерт популарне француске музике, групе „Jeuns“
16. ОКТ ′10. Prime time Гостовање бенда „PRIME TIME“ из Шида
Предгрупа: „КОРЕНИТА У БАРАЖУ“ из Шапца

Субота, 16. октобар од 22 часа, Клуб „Рупа“
16. СЕП ′10. Early this morning Представљање књиге „EARLY THIS MORNING’…, аутора Живка Ивковића из Шапца
Гости: Бранко Марушић Чутура и Дуда Безуха

Велика сала, четвртак, 16. септембар у 20:00 часова
28. АВГ ′10. Мидгард Субота, 28. август у 22 часа
Концерт музичке групе „МИДГАРД“ из Шапца
21. АВГ ′10. The Frajle БАШТА КЦ

Субота, 21. август у 20:00 часова
„THE FRAJLE“
*Женски акустични бенд из Новог Сада настао 2009. године. Изводе велике хитове pop, rok, r’n’b’i i soul музике, како страних тако и извођача са наших простора. Оригиналним ангажманима, вишегласним интерпретацијама, атрактивном појавом и харизмом која плени, освојиле су велике симпатије публике широм света*
1. ЈУЛ ′10. Концерт Марка Ердевичког Концерт Марка Ердевичког
Четвртак, 01. јул у 20: 00 часова
12. ЈУН ′10. ХИТ радио 202 Концерт "ХИТ Радио 202"
Башта Културног центра, субота 12. јун 2010. у 20 часова.
11. ЈУН ′10. Додир ритма 11. јуна 2010. године, у сарадњи Културног центра Шабац, „2Hot4Stage crew“ екипе из Београда и „Students of Rhythm“, плесне школе из Београда, имаћете прилику да погледате мјузикл „Додир ритма“ у трајњу од 80 минута. Представа ће се одржати у Шабачком позоришту, са почетком у 20 часова.

У питању је путујући мјузикл, а Шабац је тек други град у низу који ће имати прилику да ужива у знању и креативности талентоване екипе. „Додир ритма“ презентује модерне и урбане плесове, кроз једну сасвим другачију димензију и уметничку форму, спој класичне музике и хип хоп звука, балета и савремених плесова, показујући да уметност нема границе.

За сценарио и режију одговоран је Шапчанин Александар Марковић, а за кореографију Александар је имао помоћ свог колеге Илије Антића и Милене Вељковић, вишегодишње првакиње у хип хоп плесу. Поред „Додира ритма“ иза себе екипа има велики број наступа и ангажмана, као што су: концерти Ане Станић, Марчела, Јелене Карлеуше, Северине, затим финално вече VIP Велики брат,босански Оскар популарности, избор за српску песму Евровизије са Оливером Катић, Евровизија са Миланом Станковићем, спот Маје Марковић, прослава годишњице часописа „Playboy“ као и отварање продавница „Newyorker“ широм Србије и наравно финале телевизијске емисије „Ја имам таленат“.
5. ЈУН ′10. Грамофонске приче Вече посвећено рок музици "Грамофонске приче" Горан Живановић
Концерт групе "Eleven", гостујући бенд "Lilla Horea" из Новог Сада.
27. МАЈ ′10. ДУО СЕМЕ Велика сала

Концерт групе „ДУО СЕМЕ“ из Београда
Соња Калајић – виолина и тестера
Слободан Миливојевић - гитара

Дуо је формиран 2010. године с намером да негује класичну музику али и дела високих достигнућа ethnic, tango и jazz музике. Посебну пажњу завређује употреба тестере као музичког инструмента. Соња Калајић први пут доноси овај инструмент на музичке подијуме наше земље након више од једног века светске славе коју је тестера уживала као посебна атракција од вудвилске, фолклорне и шансоњерске преко позоришне и филмске до најсавременије озбиљне, концертантне музике.
4. МАЈ ′10. КАБАРЕ СКРОУЗ Испред Културног центра

„КАБАРЕ СКРОУЗ“
Борис Капетановић и гости
29. АПР ′10. Фестивал балетских студија Србије Културни центар и Центар за игру организују Фестивал балетских студија Србије на Великој сцени Шабачког позоришта у четвртак, 29. априла 2010. године, са почетком у 18 часова.
Улаз. 100 динара
3 - 4. АПР ′10. Ускршњи рок маратон УРМ (Ускршњи рок маратон)

Фестивал са традицијом, 11. по реду, гаранција квалитета програма, тиме и постојања фестивала.

Поред два афирмисана бенда учествују и демо бендови. На овакав начин утиче се на младе из средине да учествују у припреми и реализацији културног живота града.

У организацији удружења грађана „Светлост“ и Културног центра реализоваће се програми који претходе фестивалу:

Среда, 31. март у 19:00 часова

Трибина и пројекције филмова – осврт на независну сцену и присутност рок музике у домаћем филму.
Учесници: Марина Радмилац

Филмови:
Тескоба експрес
Живот и смрт порно банде
Први, прави женски звук

Четвртак, 01. април у 19:00 часова

Књижевно вече посвећено рок музици – шабачка музичка сцена и фестивал
Учесници: Ален Јовановић, Стеван Маринковић и Живко Ивковић

ПРОГРАМ УСКРШЊЕГ РОК МАРАТОНА

1. ДАН

Субота, 03 април

1. Convoy
2. Врисак
3. R`n`R revolution
4. Psybox
5. Eleven
6. Инвазија
Главни бенд: КРАЉЕВСКИ АПАРТМАН

2. ДАН

Недеља, 04 април

1. Whisper
2. Sick soul
3. Siempre peligroso
4. Scepsа
5. Мидгард
Главни бенд: ПРЉАВИ ИНСПЕКТОР БЛАЖА И КЉУНОВИ
7. МАР ′10. Осмомартовски концерт „Балетског студија Шабац“ Шабачко позориште
Осмомартовски концерт „Балетског студија Шабац“. У организацији Центра за игру, Шабачког позоришта, Удружења балетских уметника Србије и Културног центра
25. ЈУЛ ′09. ЕГО Наступа поп рок бенд „„ЕГО““ из Шапца
Поп рок свирка за све генерације

Субота, 25 јул у 21.час
14. ЈУЛ ′09. Душкова и моја прича Гостује кантаутор Бранко Пражић из Новог Сада

Бијело дугме, Индекси, Вајта, Тешка индустрија, највећи музички хитови везују се за име песника Душка Трифуновића, једном речју све што се сврстава у музичке легенде.Бранко Пражић пева и говори Душкове песме а изашао је и CD са 12 песама на пишчеве текстове.

Башта Културног центра, уторак, 14. јул у 20:30
18 - 19. АПР ′09. Ускршњи рок маратон У огранизацији Културног центра, 18. и 19. априла 2009. године, организован је Ускршњи рок маратон. 11. ДЕЦ ′08. Концерт Бранка Џиновића У четвртак, 11. децембра у Великој сали Културног центра одржан је концерт Бранка Џиновића (хармоника) 20. ОКТ ′08. „Ритам флуида“ 20. октобра у Великој сали Културног центра у Шапцу, промовисан је албум првенац Душана Николића и његовог бенда „Ритам флуида“, под називом „У служби љубави“. 4 - 7. СЕП ′08. 5. Међународни фестивал SAVACIUM CLASSIC FEST Интернационална манифестација која негује класичну и етно музику са циљем унапређења културе. Претходних година гостовали су многи еминентни извођачи, како страни тако и домаћи: Јадранка Јовановић, Мери Бојић Радојчић, Теофиловићи, Аугустин Леон Ара, др Џек Силвер, Дуо Модран и други. Уметнички директор фестивала је Урош Дојчиновић, гитариста-извођач, композитор, педагог и публициста из Београда. 19. ЈУЛ ′08. Наступ плесног студија - Алектик У суботу 19 јула у 21 час је наступио студио "Алектик".

Шапчани су могли да уживају у заиста необичном и оригиналном извођењу обраде традиционалних мелодија уз електронску подлогу. Могле су се чути и неке ауторске композиције.
19. ЈУЛ ′08. Наступ плесне групе - Art of dance У петак 18 јула у 20 часова наступила је плесна група "Art of dance".

Публика у Шапцу је имала прилику да ужива у несвакидашњем наступу полазника ове школе плеса. Вече Салсе донело је нешто ново а Шапчани су умели да их награде највећим аплаузом.
16. ЈУЛ ′08. Етно група „Врело“ из Руме У среду 16 јула на великој бини Културног центра гостовала је етно група „Врело“ из Руме. Већ пар година како ова група привлачи пажњу шире јавности, како у Србији тако и изван ње. Група се нашла међу пет финалиста у овогодишњем избору Би-би-Сија, за титулу „Next big thing“. У музици комбинују елементе фолка, рока, електронике. 17. МАЈ ′08. Концерт групе "Bestbeat" За ову спектакуларну ноћ одржан је концерт групе „Bestbeat“ првог домаћег The Beatles tribute бенда. Овај бенд који сачињавају реномирани београдски музичари наступа у оделима каква су носили The Beatles, изводе музику на идентичним инструментима и појачалима на каквим су то и они радили, а на репертоару је био готово цео опус ливерпулских „Буба“. Велики број публике уживао је у концерту који је почео у поноћ и трајао готово два сата. 26 - 27. АПР ′08. Ускршњи рок маратон 2008 Фестивал са традицијом, подразумева квалитет. Mодеран приступ у реализацији фестивала, из године у годину привлачи све више посетилаца широм земље.Ово је IX „Ускршњи рок маратон“. 30. НОВ ′07. Концерт Ивана Љубе Иван Љуба, пијаниста из Београда имао је свој први јавни наступ у Шапцу, у музичкој школи “ Михајло Вукдраговић” у Шапцу, који је организовао Културни центар Шабац. 15. СЕП ′07. Прекмурска годба Баковци Прекмурска годба Баковци под вођством диригента професора кларинета Жељка Ритлопа окупља 45 младих музичара. 5 - 9. СЕП ′07. 4. међународни фестивал музике SAVACIUM CLASSIC FEST IV САВАЦИЈУМ КЛАСИК ФЕСТ је интернационална манифестација која негује класичну и етно музику са циљем унапређења културе. 14. АВГ ′07. Италијанска улична трупа Титубанда Италијанска трупа из Рима - Титубанда, улични свирачи дувачких и перкусионих инструмената, на турнеји су по Балкану од 4. до 25. августа. 21. ЈУЛ ′07. Клавирски концерт пијанисткиње Марије Гођевац У Башти Културног центра одржан је концерт пијанисткиње Марије Гођевац из Шапца. Публика је била очарана музицирањем ове младе и изузетне уметнице. 5. ЈУН ′07. Концерт дувачког оркестра Музичке школе Дугогодишња сарадња музичке школе Михаило Вукдраговић из Шапца и Културног центра успешно је настављена концертом дувачког оркестра. 30. МАЈ ′07. Хуманитарни концерт Дечји хор "Свети Јован Богослов" основан је 15. новембра 2005., као подмладак мешовитог хора "Свети Јован Богослов" Саборне цркве Св. Петра и Павла у Шапцу. 7 - 8. АПР ′07. Ускршњи рок маратон 2007 Фестивал са традицијом. Укупно осам до сада одржаних фестивала, гаранција је квалитета програма. 11. ФЕБ ′06. Концерт Џа или Бу 11. фебруара промовисан је најновији албум бенда „Џа или бу“. 4. ФЕБ ′06. Концерт Канда, Коџа и Небојша Одржана је свирка познатог бенда „Канда, Коџа и Небојша“, уз присуство великог броја поштовалаца њиховог звука. 31. ЈАН ′06. Хуманитарни концерт под покровитељством ДСС-а 31. јануара одржан је хуманитарни концерт под покровитељством ДСС-а... 28. ЈАН ′06. Концерт бенда „E-PLAY“ 28. јануара гостовао је бенд из Београда „E-PLAY“. Клуб је био изузетно добро посећен... 27. ЈАН ′06. Концерт групе Rich Bitch 27. јануара гостовао бенд „RICH – BITCH“. Бенд је привукао велики број младих људи.