У петак, 24. јуна у башти Културног центра одржана је промоција романа „Кроз прстохват цимета“, ауторке Александре Михајловић из Београда.
Поред ауторке, о књизи су говориле Бранка Тодоровић, Вања Јекић и Ања Ивачкова.
Роман је право откровење. Рафинираним књижевним језиком, писала га је озбиљна ауторка, литерарно богата душа, жена која дубоко промишља. Књига нам помаже да погледамо у себе и спознамо шта нам је најважније у животу. Да се не загледамо у туђа дворишта, него у сопствену душу.
„Роман „Кроз прстохват цимета“ прати, паралелно две приче кроз исповеди 4 јунака. Једна је савремена. У њој су два близаначка пара. Друга је династичка прича из последње деценије династије Обреновић испричана кроз писма „најлепше европске краљице“ тога времена, „краљице од рудника“, Наталије Обреновић“ (из рецензије Љиљане Шоп).
Александра Михајловић је завршила Филолошки факултет у Београду, на катедри Опште и срспке књижевности са српским језиком. Докторант је на истом факултету и члан Удружења књижевника Србије. Предаје књижевност у Гимназији у Панчеву. Објавила је два романа: „Запричавање. Заваравање. Завиривање“ 2012. године и „Кроз прстохват цимета“ (2015.), који је за три месеца доживео друго издање.