Атеље "Варан" бави се продукцијом документарног филма у маниру cinema verite. Раде и на обуци и усавршавању младих филмских стваралаца чинећи базу за све оне који су заинтересовани за филмове овог жанра у Србији и на Балкану.

Пројекције започињу у 21 час. Улаз слободан.

Атеље Варан - Крај школе

Мали Аца тумара кроз напуштене индустријске пределе свог града у паузама између часова хармонике. Када прође музичко такмичење, он ће сести на воз и први пут у животу отићи на море.

Атеље Варан - Источно од раја

У процесу транзиције некима се посрећи а некима не. Међународна компанија Карлсберг унела је 53 милиона евра промене у животе запослених у малој пивари. Током ноћи, њихови животи су измењени из корена.

Атеље Варан - После рата

У срцу Балкана живи мали исламизиран народ словенског порекла без земље коју би могли назвати својом. Рат на Косову је донео немир у ове бајковите пределе и животе људи, присиљавајући их да оду у потрази за бољим животом. Они који су остали распредају своју причу док и њих ветрови не однесу.

Атеље Варан - Симо од Црне Горе

Глава тајне службе? Брижљив отац? Агент комунистичког режима? Драг пријатељ који свима веома недостаје? Давид се упутио низ реку успомена не би ли открио право лице свог покојног таста.

Погледајте трејлер (8,1 МБ)

Атеље Варан - Сам, сам, сам да ниси

Пошто је одрастао и коначно заборавио свој детињи страх од мрака, Миша после дугог времена иде у посету својој баки која живи сама иза седам гора и седам долина у јужној Србији.

Атеље Варан - Дан младости

На 25-годишњицу Титове смрти, Јелена по први пут преиспитује ставове којих се придржава њена породица, покушавајући да помири две сукобљене историје.

Атеље Варан - Десет година касније

Деценију након масакра у Сребреници, видео снимак злочина је одједном испливао на површину, поново оживљавајући различита сећања на живот у Србији 1995. године у очима Марије, њених пријатеља и породице.

Атеље Варан - Национални парк

Нетакнута природа Националног парка "Ђердап" открива своје право лице, док Бисенија креће на емотивни пут свог детињства, срећући се са својим рођацима, откривајући прелепе пределе али и неке застрашујуће тренутке модерне српске историје.