Дечји хор "Свети Јован Богослов" основан је 15. новембра 2005., као подмладак мешовитог хора "Свети Јован Богослов" Саборне цркве Св. Петра и Павла у Шапцу.

Чланови хора су деца школског узраста која посећују часове веронауке у својим основним школама и на њима негују интересовања о духовним спознајама.

При оснивању хора помогли су вероучитељи свих основних и средњих школа на челу са координатором, свештеником Милошем Петровићем.

Овај ансамбл је врло брзо освојио симпатије и стекао подршку свих свештеника Шабачке епархије на челу са Његовим преосвештенством Господином Лаврентијем и они будно прате активности овог ансамбла. Дечји хор вежба три пута недељно: уторком, средом и четвртком, у хорској сали, од 19 до 20 сати. Сваког уторка вероучитељ Душан Николић од 19-19:30 подсећа своје мале пријатеље на знање из Буквара православља, пева им и путем медијских презентација приближава их Богу.

За сада хор на свом репертоару има и пева једноставније двогласне композиције. Уз адекватно и прогресивно напредовање, очекује се да ће овај ансамбл ускоро бити способан за певање трогласних литургијских песама.

Концерт је посвећен у хуманитарне сврхе породици Бркић.

На концерту, дечји хор "Свети Јован Богослов" представио се својим духовним репертоаром, а певачка група Бркић световним композицијама. Стихове су говорили Душан Враголић и Маја Гајић, а хором је дириговала и корепетирала проф. Снежана Ранковић-Ђерић.
Поводом концерта

Поштовани,

Ученицима музичке школе "Михаило Вукдраговић" из Шапца, Бркић Нади и Слободану, неопходна је финансијска помоћ за одлазак у САД ради операције очију.

Из тих разлога, Културни центар из Шапца се придружује хуманитарној акцији, организујући концерт за помоћ Бркићима, 30. маја 2007. године и дајући свој допринос у виду финансијске помоћи.

Нада и Слободан Бркић су деца оштећеног вида од раног детињства. Сада су одлични ученици Средње музичке школе и изузетно су музикални, што су доказали огромним бројем јавних наступа.

Бркићи су до сада више пута лечени у САД и то лечење даје позитивне резултате. Заказаном операцијом за 12. јул 2007. године постоји могућност да се деци значајно поправи вид, за што је потребно 4000 евра за трошкове пута и 30000 долара за трошкове лечења, за шта родитељи немају довољно средстава.

Молимо Вас, као људе добре воље, да помогнете. Свака сума коју можете да одвојите је добродошла.

Уплату можете извршити на рачун Привредне банке Београд а.д. број 908-25501-08 са позивом на број: 5070-1826959.

Унапред се захваљујемо на разумевању и помоћи.

Акцију је помогао Општински одбор Демократске странке Србије Шабац.