Среда, 5. јун

Због лошег времена, услед којег смо били принуђени да померимо распоред дана фестивалског програма, први дан Дечјег фестивала одржан је у сали Културног центра, а сам програм прилагођен је датим условима. Тако је програм почео, представљањем ученика четвртог разреда ОШ "Јеврем Обреновић" са Орида који су извели представу "Пепељуга". То је адаптација добро познате приче, смештена у савремени контекст, коју су ученици, полазници драмске секције ове школе, са пуно ентузијазма покушали да дочарају публици. Дружење са најмлађом публиком наставило се кроз игру и причу са Морнаром Попајем, који је увеселио и забавио малишане. После интересантних анимација, наша најмлађа публика била је спремна да погледа још једну представу, овога пута у извођењу полазника драмског студија Културног центра, "Шарена шаргарепица". Мали глумци извели су представу "Тајна изгубљеног ковчега". Мноштво интересантних реквизита, као и занимљиви костими само су допринели веома позитивном утиску који су полазници овог студија оставили на публику. Весело и у добром разположењу, и поред кише, протекао је први фестивалски дан.Четвртак, 6. јун

Други фестивалски дан протекао је у одличној атмосфери. У простору испред Културног центра, најмлађа група студиа Баланс започела је програм Зумба плесом. Енергично и весело, у добром ритму полазници овог студиа плесали су заједно са нашом најмлађом публиком. Дружење са кловном, као и музичке анимације били су разлог више за добру забаву. После овог наступа своје умеће показала је најмлађа група ансамбла народних игара "Хајдук Станко". Народне ношње и румена лица обојили су главну улицу. За све малишане из публике била је организована и ликовна радионица, са сликарком Јеленом Чоњагић на тему "Цртамо најлепшу народну шару".


Петак, 7. јун

Трећи дан Дечјег фестивала протекао је у дружењу са нашим дугогодишњим сарадницима из Предшколске установе "Наше дете". Малишани из седам вртића током двочасовног програма представили су се публици кроз представе, скечеве и плесне кореографије. Поучни текстови, примерени узрасту, добро одабрана музика и још лепши костими, само су помогли да уживамо у веселости и непосредности, деце, учесника програма. У име Културног центра, захваљујемо се Предшколској установи "Наше дете", васпитачицама, сарадницима, деци, и родитељима, као и нашој најмлађој публици, а ново дружење заказуjeмо за месец дана.