Фестивал са традицијом. Укупно осам до сада одржаних фестивала, гаранција је квалитета програма.

Повезивање локалне самоуправе, привредног и невладиног сектора, аксиом је ове манифестације. Модеран приступ у реализацији овог фестивала сваке године привлачи све више посетилаца.

Просечна посећеност по дану расте до 800 посетилаца који у амбијенту баште Културног центра Шабац представљају енергетско гротло које еруптира.

Програм УРМ-а 07


Дан 1: КУД ИДИЈОТИ, Speed Ball, Psy Box, Infidel, Orion

Дан 2: ATHEIST RAP, Скепса, Critical Subliminal, Regret, Jasica, Lithium

КУД ИДИЈОТИ - панк-бенд основан 2. фебруара 1981. године, а данас свира у саставу: Туста (вокал), Сале Веруда (гитара), Буцолини (бас) и Дејо (бубњеви). Ширу популарност група је стекла 1987. победом на тадашњем Омладинском фестивалу у Суботици у конкуренцији 300-тињак бендова. Након Суботице, отворила су се врата за наступе у Швајцарској, Немачкој, Мађарској и Италији где се збио познати догађај у Ређо Калабрија на фестивалу медитеранских земаља. Карабињери су тада прекинули извођење песме "Bandiera Rossa" што је умало изазвало међународни инцидент, а бенд је доспео у рубрику "међународна политика" многих дневних листова. Без нарочитих проблема можемо рећи да је овај састав оставио дубоку бразду при орању и успостављању ове екс-СФРЈ панк њиве.

ATHEIST RAP - Да бисмо открили корене настанка ATHEIST RAP-а треба се вратити у далеке 80-те када су се неки од будућих чланова бенда неизлечиво заразили панком. Тада су са својом екипом оформили FLUOREL TACKAS, бенд који је жарио и палио по новосадским фискултурним салама, по којима се тада често свирало. После надасве претераног концерта Рамба Амадеуса на новосадском МАШИНЦУ 1989. године, два градска фрика, др Поп и Пећинко покрећу иницијативу за стварање бенда.

Као званичан датум рођења бенда води се датум првог наступа, 22. мај 1989. Atheist Rap нераскидиво је везан за клуб ЖУТА КУЋА, градску оазу новосадске субкултуре, у којој су Атеисти вежбали, излазили, пили, живели и остало, док је гамад на власти није срушила и извадила темеље.