Дечја недеља
Понедељак, 1.октобар, 2012.год.
ликовна радионица у вртићу "Младост"
аутор и реализација, Јелена Чоњагић, академска сликарка

Првога дана обележавања Дечје недеље провели смо у вртићу "Младост". Јелена Чоњагић, академска сликарка, која у Културном центру води школу сликања за децу, осмислила је ликовну радионицу украшавања маски. Како је деци одувек било интересантно да се скривају и маскирају, припремили смо им карневалске маске од картона, а деца су их уз помоћ своје маште и креативности украсила. Тако је свако добио своју маску, а оне су им добро дошле током карневалске шетње кроз главну улицу коју је сутрадан, 2. октобра, организовала Предшколска установа.


Среда, 3. октобар, 2012. год.
ликовна радионица у башти Културног центра, вајање
аутор и реализација, Ђорђе Зечевић, академски вајар


Један од деци омиљених програма које у оквиру обележавања Дечје недеље организујемо је радионица вајања. Радионица се реализује уз помоћ Школе примењених уметности, а деца вештином сопствених руку, као и уз помоћ грнчарског точка израђивала су разне фигурице. Учесници ове радионице били су малишани и предшколци из вртића "Бубамара", а придружила су им се и деца са посебним потребама, корисници дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју при Центру за социјални рад. Радионица је протекла у дружењу и веселој атмосфери.

Петак, 5. октобар, 2012. год.
дружење са писцем у вртићу "Пчелица"
списатељица Јасминка Петровић


Представљање најновије књиге за децу, "Од читања се расте", списатељице Јасминке Петровић у издању Креативног центра, обележило је последњи дан дружења са децом. Промоцију је пратила необично весела атмосфера, и радозналост деце да сазнају зашто главна јунакиња књиге, Тамара, неће да научи да чита, и како на крају ипак, сама, сопственим трудом, успе да савлада сва слова. Пажљиво слушајући причу и активно учествујући у разговору, деца су се упознала са још једном јунакињом, која помало личи на свакога од њих. Ово је био још један начин да неприметно, кроз дружење и игру, књига нађе пут и освоји срца малишана.