Галерија Културног центра угостила је по трећи пут од 13.-20. августа, сјајног шабачког уметника, сликара, вајара, песника, Милана Коларића, који је публици понудио сасвим нови циклус слика. Сјајних. Репрезантативних. Великог формата. Јак у боји и изразу. Милан својим делованњем заступа идеју свака изложба, ново дело. Та девиза је постала готово заштитни знак његове ауторске личности.
То је став несвакидашње личности која констатно истражује, мења се из дана у дан и трага за новим. У себи. И око себе. Такав тип уметника носи у себи номадски порив за променама и кретањима, освајањима новог терена , као и неукротиву радозналост духа. Његове слике реагују и дају одговоре, коментаре, поруке кроз своју уметничку активност.
Сликање је неотуђиви део његовог живота . Слика поезију , говори слике. И тако сјајно и другачије.Спонтано.Другачије. То је осетила и публика, која је у великом броју посетила ову изузетну изложбу, Задовољство је увек видети неког новог Коларића. И са нестрпљењем очекујемо нову.
Изложба у галерији Културног центра била је отворена до 20. августа 2012. године.