У галерији Културног центра, у понедељак 20. фебруара 2012. године отворена је изложба под називом Графичке визије, којом су се предстравиле три мексичке уметнице - Пилар Бордес, Нуник Саурет и Ирери Топете. Већ трећи пут је наша галерија угостила мексичке ауторе, а изложба је ауторски пројекат међунродне културне сарадње мр Лепосаве Милошевић Сибиновић, коју је подржала Амбасада Мексика у Београду и Министарство спољних послова Мексика.

Три сјајне уметнице, различитих сензибилитета предствиле су део свог сјајног графичког опуса, доневши нам у галерију део сјајног мексичког сунца и атмосфере. Пилар Бордес и Нуник Саурет су се прествиле класичним графичким листовима, на којима видимо изванредне флоралне мотиве и сјајне апстрактне представе на којима се види сва снага њиховог графичког гена.

Ирери Топете је уметница која је показала нешто сасвим другачије, циклус Лутрија, велике графике штампане на шаторском крилу са мексичким симболима и циклус невероватне суптилне графике под називом Ток живота, штампане на осетљивом танком малбери папиру.

Ову сјајну изложбу шабачка публика може видети до 27. фебруара у галерији Културног центра у Шапцу.