У галерији Културног центра у Шапцу у петак 18. новембра 2011.године отворена је самостална изложба керамике Татјане Дејановић, дипломиране керамичарке из Београда, добитнице многобројних награда у овој области, учесница многих изложби како керамике тако и цртежа, акварела, сјајан уметник представља свој опус керамичких посуда насталих последнљих пет година..

Радови са ове изложбе су настали од 2005. до 2010.године. Сви су у техници каменине, бојени енгобама са оксидима и пигментима за високу температуру, делимично глазирани. Представљене посуде су у групама, од три до девет и истраживање су варијација у односима димензија и боја. Посуда као примарна керамичка тема довољна за ликовно истраживање и изражавање овде је углавном чиста, употребна форма, са назнакама скулптуралних карактеристика ранијих серија. Приказане посуде су ручно обликоване, из плоча или настале вртењем на грнчарском колу. Волуменски и колористички су уједначене посуде Татјанине и почивају на законитостима које пружа грнчарско витло, мада постоје и посуде које имају потпуно својство скулпутре , и све то заједно на овој поставци представља један квалитетан и сјајан уметничин доживљај који имамо прилику да видимо у галерији КЦ. Мирна елеганција изведених облика, у једном даху обрaђених посуда које зраче извесном монументалном енергијом. Посудна керамика Татјане Дејановић заправо, захтева сериозног посматрача који ће дугом загледаношћу у ова дела постепено откривати ону фину границу на којој уметник наизглед једноставну форму посуде претвара у уметничке облике сложене унутрашње енергије.

Чини се посматрајући ове посуде је Тања скренула са пута тренутне помодности када је керамика у питању и градећи свој уметнички израз остала је верна себи и свом суптилном начину израде керамике, образујући своје аутентичке циклусе које периодично излаже и којима припада високо место у историји наше савремене кeрамике. Ову изванредну изложбу љубитељи уметности у галерији Културног центра у Шапцу моћи ће да погледају до 28.новембра.