У понедељак 07. новембра у галерији Културног центра у Шапцу, отоврена је последња у низу тематских изложби у излагачкој 2011. години. Људско тело је од еволутивног настанка човекове свести привлачило пажњу и било приказивано на различите начине, сходно потребама за које је одређена представа намењена. Од ритуално-церемонијалних потреба до чисто уметничких, негованих још на правим ликовним академијама у највећим европским центрима, па све до данас, акт је тема која никада није престала да буде уметничког промишљања.
Акт, приказан различитим медијима уметничког изражавања, постао је традициолано, тематска изложба Галерије Културног центра у Шапцу. Радови пристигли на овогодишње, четврто бијенале акта оцењени су од стране стручног жирија кога су чинили Иван Станић, историчар уметности, Соња Петровић и Јелена Пјевац историчарке уметности из Шапца. У конкуренцији је био 72 рада од 50 аутора, а за излагање је одабрано 31 од 25 аутора који чине поставку ове изложбе и пружају увид у токове развоје акта у савременој уметности. Одабрани радови чине делове опуса уметника различитих сензибилитета. Обухватају распон од интимних фигурација до сугестивног и симболичког начина приказивања акта.
Суптилношћу и посебношћу издовјили су се радови Ишчекивање 1 и Ишчекивање 2 , рађени комбинованом техником, ауотрке Марије Ружичић из Крагујевца, који су по одлуци жирија награђени. Женски полуакт аутора представља кроз два различита приступа. Овогодишња изложба у галерији Културног центра у Шапцу потврђује уметничку ангажованост и потребу изражавања актом, као једном од најзначајнијих тема историје уметности. Изложена дела речито говоре о месту које акт данас заузима у уметничком свету.
Ова изложба у галерији Културног центра може се погледати до 16. новембра 2011. године .