У Ноћи музеја Културни центар је организовао три различита програма у три различита просторна амбијента.

Офлајн

Тако смо у галерији приказали изложбу слика и фотографија аутора Ивана Станића Деивана, "Офлајн". Радови реферирају на екран који је постао омиљена опојна супстанца савременог човека, инфилтрирана у многе сегменте његовог свакодневног живота. Само зато што никада не препознајемо површину екрана, стално смо жељни слика и порука, предлога и сугестија, попут фејсбука.
Ову изложбу је видело око 1 500 посетилаца.

Шабац џез

Некада давно у Дому трговачке омладине наступао је џез оркестар, први у Србији. Сада, у у великој сали Културног центра наступа Џез трио Владе Маричића, унука Бате Црнчевића једног од чланова првог Џез окестра трговачке омладине.
Овај музички догађај праћен је мини изложбом старих фотографија и занимљивих текстова који су везани за оснивање и рад Шабачког певачког друштва, као и Џез оркестра трговачке омладине.
Концерт је одржан у три сегмента са почетком у 23 часа, а целокупан догађај видело је око 700 посетилаца.

Просјачка опера

У холу Културног центра приредили смо изложбу фотографија. младог сликара, академског графичара Горана Бујишића Бујше, на којима је приказан савремени Шабац, џез концерата и уличних свирача са урбаном и социјалном темом.
Ову несвакидашњу изложбу видело је око 1 000 посетилаца.