У понедељак, 14. марта у галерији Културног центра отворена је самостална изложба цртежа и графика, Горице Милетић Омчикус, академске графичарке из Београда, која сада живи и ради у Бања Луци (доцент за наставни предмет Графика на Академији уметности).
Ова уметница је излагала на великом броју групних и направила је неколицину самосталних изложби, добитница је великог броја награда, између осталог и награду на 42. Октобарском салону у Шапцу 1998. године, професор је чија је специјалност графичка уметност.
Ова изложба представља један сасвим заокружен опус зрелог и свестраног уметника, показујући да је Горица уметница инспиративне поетике. Њена основна преокупација у разгранатом ликовном систему је простор. Дефинисање, уобличавање и представљање, аутентичног простора у сликарској арени увек је изазовна идеја. Међусобно сукобљавање мимоилажење и преплитање ликовних елемената у простору графике и цртежа допушта могућности за манипулисање сопственом имагинацијом.
Изложбу је отворила историчарка уметности Соња Петровић, а љубитељи уметности моћи ће да је виде у галерији Културног центра у Шапцу до 26.марта 2011.године.