23. децембра у великој сали Културног центра одржан је Новогодишњи концерт "Романсе и лабудови" Краљевских гудача Светог Ђорђа и солисте на гитари др Уроша Дојчиновића. Овај високо квалитетни музички програм уметничке музике привукао је велики број посетилаца, који су уживали у предивно осмишљеном репертоару препознатљивих композиција.

Иначе, Краљевски гудачи Светог Ђорђа настали су 1998. године када је краљевски дом Карађорђевића доделио титулу КРАЉЕВСКИ изворном оркестру Гудачи СВ. Ђорђа, који је основала агенција Натан 1992. год. Овај камерни оркестар ретко мења своје чланове, тако да су уједначен звук и свирање без диригента карактеристични за његову интерпретацију, а уједно сведочи и о квалитету и уиграности музичара. Оркестар је до сада одржао преко седамсто концерата и објавио осамнаест дискографских албума са познатим солистима.

Др Урош Дојчиновић, гитариста, композитор, филолог, музиколог, педагог и публициста, својим муизицирањем одушевио је публику, па је на бис одсвирао чувену романсу непознатог аутора, Романце.

Овај догађај остаће запамћен по добром расположењу и изузетној посећености публике.