У среду, 12. октобра , у галерији Културног центра, у оквиру манифестације "Дани Канаде у Шапцу", отворена je изложба канадске уметнице Александре Хесекер. Ова сјајна графичарка је излагала своје слике, графике и мултимедијалне инсталације на многобројним самосталним и групним изложбама у Канади и иностранству. Добитница је награде "Immigration of Distriction Art&Culture" за 2006. годину. Учествовала је на престижним међународним бијеналним изложбама графике широм света, на којима је освојила велики број награда и признања.

Радови Александре Хесекер су део колекција многобројних националних и међународних музеја, јавних уметничких галерија, великих корпорација и приватних лица. Чланица је Канадске краљевске академије уметности.

Канадска уметница је заговорник саверемених стремљења у графици, у свом вишедеценијском раду експериментише уз примену најнових индустријских технологија.. Уметнички пројкат "Ја сам у твојој крви", једним делом презентован је 2008. године у Шангају. Изложба говори језиком свога времена, представљајући уметност графике као комуникативну, универзалну и виталну.

Вишеслојни рад "Ја сам у твојој крви" снажно је сведочанство о женској индивидуалности, сачињен је од мноштва појединачних женских фигура , дигитално обрађених и исечених. Фигуре жена, постављене су тако да одвојене од подлоге, у два нивоа ,стварају утисак преклапања. Својом аутентичношћу , концепт "Ја сам у твојој крви", који уметница и даље истражује , проблематизује позицију жене, њених вишестраних улога и комуникацијских моћи и немоћи, које се у реалном свету стално умножавају.

На отварању изложбе говорили су Милош Тојић, директор Културног цетнра и Кенет Сули саветник Амбасаде Канаде. Изложба се може погледати у галерији Културног центра у Шапцу до 20. октобра 2010. године.