Културни центар Шабац већ трећу годину за редом организује манифестацију под називом "Месец младог аутора", где се самосталном изложбом шабачкој публици представља један млад и талетнован уметник(ца). У галерији Културног центра се у петак, 17. септембра представила мр сликарства, студент завршне године докторских студија на ФЛУ у Београду, Милица Прелић .

Серија радова под називом "Honeycomb" (саће) је резултат дугог истраживања , воска као материјала и питања егзистенције , цикличности људског живота и духовности.

Најчешћи мотив на радовима Милице Прелић је гробница, која симболизује кружну путању живота. Идеалну сведеност овог мотива, Милица је пронашла у облику шестоугле. У серији радова на овој изложби шестоугао, није коришћен као до тада познати, универзални симбол, где се везује за јеврејску религију и алхемију. Он у овим радовима добија ново значење, и атиципира на саће односно матицу, чиме ствара релацију са материјалом у ком су радови изведени.

Изложбу је отворила историчарка уметности Соња Петровић, која је на отварању између осталог рекла: "Ови Миличини радови носе у себи свежину и изворност природног, једноставног и оригиналног, у њеном схватању примитивног. Овде се руше све предрасуде по питању прогреса , враћа нас на почетке , на суштину хришћанства, сваки рад је посебна прича за себе , која чини овај репрезентативни циклус. Ауторка покушава да нам открије суштину, да нам је подари, тако што ћемо продрети у саму причу, коју је она означила као основну. Уз ове радове у воску, Милица је изложила и једну необичну инсталацију, руку изливену у чоколади, као једну врсту реликвије, рекла бих да је целокупна изложба једна врста реликвије, својим миром и достојанством делује на нас, и оставља нас да сами пронађемо решење неких својих суштинских животних питања."