29. априла одржан је Фестивал балетских студија на Великој сцени Шабачког позоришта, у организацији Културног центра и Центра за игру. Концерт је започео читањем званичне поруке Хулиа Боке, чувеног балетског играча из Аргентине:

"Игра је дисциплина, рад, подучавање, комуникација. Уз њу, штедимо речи које, можда, други не би разумели и уместо тога стварамо универзални језик, близак свима. Пружа нам задовољство, ослобађа нас и даје утеху зато што не можемо да летимо као птице, приближава нас небу, Светом и бескрају. То је узвишена уметност, сваки пут другачија, толико налик вођењу љубави да нам после сваке представе срце јако куца и жељно ишчекује следећи сусрет".

У првом делу концерта представили су се домаћини, полазници Балетског студија Шабац са 11 тачака у кореографији њиховог педагога Љубише Николића. Затим је уследио наступ одабраних балетских студија из Србије. Публика је уживала у блоку класичног балета у извођењу ученика који су освојили највиша признања на Републичком такмичењу музичких и балетских школа.Фестивал је завршен блоком савремене игре кроз тачке у којој су играли ученици са родитељима, плесне школе "Ива" из Београда. Фестивал је имао изузетну медијску подршку, РТС-а, РТВ ШАБАЦ и РТВ "АС".