У среду, 21. априла са почетком у 12 часова одржана је трибина по називом "Функционисање културног система у Србији". Учесник: Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније

Иван Тасовац је истакао да нема јасне стратегије у културној политици у Србији, и да смо често у раскораку између остварених циљева и финансирања одређених замишљених пројеката. Ипак, он сматра да је потребно ослонити се и на могућности придобијања нових донатора који би улагали у културу. Говорио је о децентрализацији културе и о потреби стратегије у култури на нивоу града, као и да је оваква трибина један од начина успостављања сарадње са институцијама културе у Београду. На крају је додао да је изненађен потенцијалом који овај град има и да је само потребно повезати институције културе на нивоу града. Он је говорио о проблемима и изазовима са којима се суочавала Београдска филхармонија и на који начин се остваривала њихова сарадња са Министарством за културу.

Трибини су присуствовали запослени у културним установама у Шапцу и договорена је сарадња са Београдском филхармонијом, кроз заједнички пројекат и одлазак заинтересованих на концерте, а чије би трошкове покрила фондација Београдске филхармоније.