У галерији Културног центра у уторак, 16.марта отворена је изложба ликовне колоније Дрина, коју организује Дом културе из Прњавора под покровитељеством града Шапца. Изложба представља ретроспективу три сазива (2006.-2009.) изложени су радови 24 уметника из Србије, Црне Горе, Босне и Бугарске.
Духовност једног народа је и река Дрина једна од најлепших река у Србији и земљама окружења , која је одувек била велика и вечна инспирација како рибара, књижевника, песника тако и вајара, сликара, графичара, а ових 24 уметника били су и у природи и на води, тој дивљој, брзој и хладној, а то сликати представља императив када је ова колонија у питању. Ипак, разлика између обичног посматрача представља блиску и препознатљиву, нешто што је већ виђено, а углавном није виђено онако како је виде захвалне очи уметника, који осим знања и искуства и различитог угла посматрања , поседује и онај узвишени дар који га одваја од целог света. Слобода коју поседује сликарева визија довољно је велика што показују у ови радови.
Највише пажње је дакако привукла сама река Дрина и вечна игра светлости на њеној површини, неки од аутора су остали верни пејзажу, маси зеленила чији склад тек повремено нарушава сеоска кућа или неки други детаљ начињен људском руком, мада је за све ауторе заједничко да им заправо и није важно да верно прикажу сцену пред собом, већ на данас једини начин, онако их како срце види. Тако је чиста емоција преточена у облик боје и боје које могу да постоје само у уметничким имагинацијама.
На отварњу се представила дечја певачка група из Прњавора, а о колонији су говорили Зоран Калабиц, директор Дома културе Прњавор, Михаило Глигорић Глиша, председник савета галерије и Соња Петровић, историчар уметности.Излозба ће бити отворена до 22.марта 2010.године.
Ову изложбу видеће и публика у Мишару, изложба колоније биће отворена у четвртак, 25. марта у галерији на Мишару.