Синоћ је у галерији Културног центра ( 01.фебруар 2010.године у 19,00 часова) отворена II годишња изложба чланова шабачке фотографске задруге. На изложби су своје радове представили 16 чланова задруге са 64 фотографије.

Изложбу су отворили Соња Петровић, историчар уметности и Владимир Ђинић, председник фотографске задруге.

Изложба плени различитошћу фотографских жанрова, па неке од њих можемо назвати социјалном фотографијом, неке ангажованом, потом life, па портретном и фотографијом пејзажа , па архитектуре и урбаних детаља., Значи, широк је дијапазон интересовања, а можемо видети и неколицину црно белих фотографија које више и нису тако честе на изложбама.

Ако је фотографија намењена, излагању у галерији, уместо у смештање у породични албум, то значи да аутори желе дијалог са посетиоцима изложбе, попут писца који ствара књигу нудећи свој став о универзуму као истину о постојању не само света око себе, него и доживљаја тог света. Ови радови пред нама говоре ововременим уметничким језиком, а при том поседују креативну упечатљивост и инвенцију. Дакле, изложба презентује панораму вредности шабачке уметничке фотографије и то јој даје смисаону пуноћу.

Излагачи су различитих генерација, од оних са оформљеним и препознатљивим уметничким изразом до оних најмлађих, свакако занимљивих уметничких индивидуалности.

Ова изложба има за циљ да идентификује и афирмише праве стваралачке резултате уметничке фотографије у Шапцу, а посебно су издвојени награђени радови чланова задруге који су учествовали на различитим конкурсима широм белог света рекла бих, и рекла бих да ове изложбе ова два удружења јако много доприносе ревитализацији фотографије у нашем граду. Слика савременог тренутка овековечена на овим фотографијама ствара шансу члановима удружења да организовањем оваквих ревијалних изложби а и самосталних уметничке фотографије повежу и са другим градовима и срединама што би условило виталне протоке и дотоке ставаралаштва који обогаћују културни живот, а при том, кроз уметност, најлепши могући начин промовисале би наш град у другим срединама и обратно. А аргумент више је и чињеница да је фотографска уметност у свету ликовности апсолутни тренд и да доминира на свим релевантним нашим и планетарним ликовним манифестацијама.

Изложба ће бити отворена до 10.фебруара 2010.године