16. маја одржана је је по трећи пут међународна манифестација "Ноћ музеја" на 12 локација у граду. Културни центар је својим суграђанима приредио три културна садржаја. У галерији представљена је изложба слика и цртежа Љубице Цуце Сокић у сарадњи са Поклон збирком Павле Бељански из Новог Сада. Изложбу је посетило око 2000 људи, што је изузетан показатељ да је ова манифестација веома прихваћена.
У књижари је представљен роман "Заједно сами" аутора Марка Шелића Марчела, познатог музичара и колумнисте из Београда. У простору књижаре није било празног места.Фанови од 12-18 година били су изузетно задовољни гостовањем овог веома харизматичног младог уметника. Дуго се у реду чекало за потпис. Књига није било за све присутне, распродате су у рекордном времену. Разговор са аутором водила, Катарина Јанковић Поповић.
У Великој сали Културног центра организована је журка под називом "Музички времеплов",музика и презентација фотографија седамдесетих и осамдесетих уз маскембал. Маске су радили Савез глувих и наглувих, Савез дистрофичара и Савез за церебралну парализу. Радионицама је координирала Хеда Бурмазевић. Улаз на журку биле су маске по цени од педесет динара. Акција је имала хуманитарни карактер.Вече је било скуп младих, средњих и старијих генерација, љубитеља доброг рок звука.