У понедељак 11 маја , са почетком у 12 часова, у Великој Сали Културног центра одржана је трибина, под називом "Безбедност деце на интернету".

Трибина је била намењена ученицима Основних школа у Шапцу.
Учесници су били:
- Министарка Јасна Матић из Министарства за Телекомуникације и информационо друштво
- ПР Марија Никшић
- Милица Затезало, саветница
- Иван Трајковић, представник Министарства задужен за сајт

Безбедност деце на интернету је званична кампања Министарсва за
Телекомуникације и информационо друштво у 2009. години. На иницијативу Културног центра, овде је одржана прва трибина у Србији, као и емитовање новог спота и представљање сајта, који прате ову кампању.

Министарка Јасна Матић говорила је о опасностима са којима се деца могу суочити на интернету. Указала је на могућности лажног представљања и преузимања идентитета других особа, као и на чињеницу да фацебоок, често може бити место, где се деца срећу са "пријатељима" које тек треба да упознају, и да треба да знају које су то мере заштите од нежељених порука и садржаја.

Иван Трајковић, представник Министарсва задужен за сајт (www.kliknibezbedno.rs) упознао је децу са новим сајтом и препоручио га родитељима, као и деци, ради њиховог бољег упознавања, на који начин они и њихова деца могу безбедно користити интернет.

Ова трибина изазвала је велико интересовање ученика и наставника, па је договорено да се у неком наредном периоду и родитељи ближе упознају са активностима у овој кампањи, путем трибина и размене искустава, који могу помоћи овом Министарству да је успешно реализује у овој години.