У Култрном центру, у четвртак у 12 часова, у Малој сали Културног центра, одржана је трибина под називом "Мас медији, потрошачко друштво и савремени модели комуницирања". Предавач на трибини била је Дивна Вуксановић, др Филозофије и естетике.

Она је на самом почетку скренула пажњу, на проблем неодговорног деловања медија у друштву .

Њено вишеструко искуство у проучавању мас медија и естетике комуникација, свакако било је препознатљиво, у њеним анализама и критичком осврту на медије данашњице.

Она каже, да је човек корисник медија, да се медији обраћају свом кориснику, и преносе му одређену медијску поруку.

Она истиче, да све медијске поруке имају своју циљну групу, и да када гледамо рекламе стичемо утисак да се они обраћају баш нама.

Говорила је о повезаности медија и потрошачкој грозници, као и о томе на који начин медији подсвесно врше утицај на нас кориснике.

Једноставни примери којима се служила јасно су нам употпунили слику, колики стварно може бити утицај медија на човека данас.

Њено критичко излагање о медијима и савременим моделима комуницирања подстакло је публику на бројна питања, и отворило једну искрену и непосредну дискусију.

Закључак на крају трибине био је, да је свакако потребно едуковати људе, кроз оваква предавања, о великом утицају медија, као и о могућностима препознавања штетности њеног утицаја и њиховом подсвесном деловању на сваког од нас.