2. марта је одржана трибина у организацији Културног центра и радио емисије Б92 "Пешчаник", под називом "Србија на путу европских интеграција". Гости трибине: Весна Пешић, виша научна сарадница у Институту за филозофију и научну теорију и посланица у Скупштини Србије, Срђа Поповић, адвокат и Светлана Лукић, уредница радио емисије "Пешчаник".
Весна Пешић је истакла,да постоје политичке поделе у Србији, када се говори о томе, на који начин и да ли треба Србија да уђе у Европу. Она је подсетила присутне на чињеницу, колико је за Србију значајан и пресудан пут уласка у ЕУ.
Она је говорила о значају децентрализације, не само када је Војводина у питању, већ и друге локалне самоуправе.
Адвокат Срђа Поповић је изнео да су главне препреке Србије на путу европских интеграција, резолуције о Косову као и део где стоји да је Косово у саставу Србије. Он страхује од српског назионализма,који понекад излази из својих мирних оквира.
Он је истакао да сматра да треба изручити Хашке оптуженике и да треба признати Косово као суверену државу.
Било је мало питања из публике, на које је Светлана Лукић покушала да одговори, али оно што је значајно је, да је ова трибина изазвала велико интересовање и да се завршила онако како је и почела, конструктивно и без инцидента.