Изложба фотографија Горанке Матић

"Последња побуна: 30 година New wave-a и панка у Београду, Визуелне успомене 1979 – 1982" биће отворена у галерији Културног центра Шабац у четвртак, 17. априла у 19 часова.

New wave или нови талас - код нас је имао улогу која далеко превазилази музичке категорије - на прелазу седамдесетих у осамдесете, у једној ровитој политичкој ситуацији у време и одмах после Титове смрти, деловао је као једини алтернативни културни модел вредан пажње.

Аутор изложбе, Горанка Матић по први пут излаже ексклузивни материјал који се састоји из три карактеристичне ситуације целе сцене у којој су се сви актери нашли пре или касније, а то су концерти, фотографисаје за медије и приватне ситуације.

Захваљујући сарадњи коју је Дом омладине Београда успоставио са културним центрима у региону, ова ретроспективна изложба фотографија која је изазвала је огромно интересовање јавности и велику медијску пажњу, након гостовања у Зрењанину и Инђији долази и у Шабац.

Изложбу "Последња побуна: 30 година New wave-a и Панка у Београду, Визуелне успомене 1979 – 1982." публика у Шапцу имаће прилику да посети од 17. до 27. априла.

Изложба је један од пратећих садржаја манифестације " Ускршњи рок маратон " која се традиционално одржава у Културном центру Шабац.

Изложба је била специфична по томе јер су ауторка фотографија Горанка Матић и Драган Амброзић, програмски уредник Дома омладине Београд, водили публику од фотографије до фотографије и објашњавали им околности у којима су оне настајале.