26. СЕП ′14. Европски дан језика И ове године, у нешто другачијем амбијенту, у сали Шабачког позоришта, обележили смо Европски дан језика. Поред промоције различитих језика старог континента, један од циљева ове манифестације је и масовност. Са свих четрнаест школа са територије града прославили смо различитост, културну разноврсност, промовисали другарство и учење страних језика на забаван начин. Велика сала 26. СЕП ′13. Европски дан језика Испред КЦ
Европски дан језика
Четвртак, 26. септембар у 19:00 часова
18. МАЈ ′13. Ноћ музеја НОЋ МУЗЕЈА
Назив манифестације: „Пола века под истим кровом“
Субота, 18. мај од 18:00 до 02. часа

Отворена врата књижаре од 18.00 до 02. часа

Галерија
Од 18.00 до 02. часа
Изложба акварела и цртежа мр сликарства, Слободанке Ракић Шефер поводом 40. година од прве самосталне изложбе у Дому омладине, 50. година рада и постојања КЦ и 60. година УЛУПУДС-а

19:00 и 21:00 час
У оквиру изложбе одржаће се мини концерти ученика музичке школе „Михаило Вукдраговић

Испред КЦ
Од 19:00 часова
Сликарско-песничка група „Боје и речи“
Отворена ликовна радионица сликара, групе која је стварала „под кровом“ Дома омладине: Слободанка Ракић Шефер, Радован Миразовић, Михаило Глигорић Глиша и Слободан Пајић Боце
По завршетку радионице сликари ће приредити изложбу радова насталих током вечери

Башта Кц
Од 21:00 час
Музичко-поетско вече
Учесници: песници који су стварали „под истим кровом“ и група музичара ( градска и поп музика)

Башта КЦ
Од 18. -02. часа
ОШ „Стојан Новаковић“ представиће се радовима са ликовне колоније „ЛИКОШ 2013.“
• мозаицима рађеним на употребним предметима
• цветним аранжманима
• радионица мозаика за све посетиоце
26. МАР ′13. Кантар Мала сала
Уторак, 26. март у 19:00 часова
Пројекција етно филма „Кантар“
Аутори филма: Добрила и Добривоје Пантелић
19. ОКТ ′12. Осликавања зидова Дечјег одељења Опште болнице Културни центар, у оквиру своје дечје сцене, поред континуираних програма културе за децу покретач је и многих акција које имају за циљ да унапреде простор у којем бораве деца. Тим поводом, 2008. године покренули смо акцију осликавања зидова на дечјем одељењу у Опшрој болници Шабац, затим у простору у којем бораве деца са сметњама у развоју и аутизмом. Партнер на овим пројектима била је компанија Зорка Колор, а саме акције биле су јако успешне и веома добро прихваћене. И ове године желели смо да наставимо са сличним активностима па смо се обратили старом сараднику Зорка Цолору за боје како бисмо осликали и улепшали простор у вртићу „Младост“. Академска сликарка Мира Ковачевић осликала је 36м2 простора, или два зида 2мx10м и 2м x 8м у делу у којем борави јаслена група, и у делу радних соба предшколаца. Како је вртић „Младост“ централни градски вртић, учинили смо, заједно са Зорка Цолором, да репрезентативни простор Предшколске установе „Наше дете“ добије лепши, и уређенији изглед прикладан деци. 14. МАЈ ′11. Ноћ музеја Галерија:
Самостална изложба слика и фотографија - ОФЛАЈН
Ивана Станић Деиван

Велика сала:
23 часа - Коцерт Влада Маричић и Jazz Trio

Изложба фотографија - Просјачка опера
Горан Бујишић

14. мај 18-02h
5. ДЕЦ ′10. Сеоске приче 2 – Завичај Аматерско позориште „Вожд“ Мишар
„Сеоске приче 2 – Завичај “ (аматерски филм)
Сценариста и редитељ: Душан Симић

*Прича о коренима, темељима, традицији и богатој културној баштини српског народа*
6. АВГ ′10. И ми то можемо БАШТА КЦ

Петак, 06. август у 20 часова, колажни програм
„И МИ ТО МОЖЕМО“

У организацији Међуопштинске организације глувих и наглувих, Удружења дистрофичара, Друштва за церебралну и дечју парализу и Културног центра реализоваће се Други уметнички сусрет са следећим програмом:

„Трнова Ружица“ – позоришна представа
Режија: Љубиша Баровић

Фолклор и модерне игре – М.О. Глувих и наглувих

Водитељ радионице фолклора – КУД Абрашевић
Водитељ радионице модерне игре – Марија Лазић

*Помозите нам тако што ћете нас разумети, поштовати, прихватити као људе равне себи: јер ми имамо жеље и хтења, стремљења и потребе као и сви други људи". "ЖИВИМО СА ВАМА А НЕ ПОРЕД ВАС*
30. ЈУЛ ′10. Модна ревија Академије Еxtra Модна ревија Академије „Еxtra“
Модни креатор: Никола Кулезић
Петак, 30. јул
22. ЈУЛ ′10. Уметност оригамија Уметност оригамија
(Стара јапанска уметност савијања папира)

Оригами је веома сложен и деликатан, забаван, уједно и јефтин начин уметничког изражавања који на површину износи најлепше и најмаштовитије креације.

Четвртак, 22.јул од 13:00 часова, Башта КЦ
20 - 21. ЈУЛ ′10. Документарни и етно филм Документарни и етно филм
Башта КЦ, 20 и 21. јул у 20:30 часова

Вечери документарног и етно филма наших најпознатијих филмских аматера Добриле и Добривоја Пантелића из Доње Брезовице код Крупња.
18. ЈУН ′10. Игром и пјесмом кроз завичај "Игром и пјесмом кроз завичај"
Целодневни програм поводом обележавања светског дана избеглица
Башта Културног центра 18. јун 2010.
31. ЈУЛ ′09. И ми то можемо КОЛАЖНИ ПРОГРАМ „И МИ ТО МОЖЕМО“

31. јула у Башти Културног центра реализовано је колажно вече под називом „И ми то можемо“. Савез глувих, Удружење дистрофичара и Друштво за церебралну и дечју парализу приредило је прграм фолклора, плеса, пантомиме и изложбу креативних радионица. За рад у радионицама задужени су: Хедвига Бурмазевић (креативна радионица), Ибра Ахметовић (фолклор), Марија Лазић (плесна група) и Љубиша Баровић (радионица глуме ). Богат уметнички програм наишао је на изузетан одзив суграђана. Јасна порука изречена игром и покретом лебдела је изнад нас, снажнија од хиљаду изговорених речи.

„Помозите нам тако што ћете нас разумети, поштовати, прихватити као људе равне себи: јер ми имамо жеље и хтења, стремљења и потребе као и сви други људи“. „ЖИВИМО СА ВАМА А НЕ ПОРЕД ВАС“

Бранка Тодоровић,
реализ. књижевног прог.
16. МАЈ ′09. НОЋ МУЗЕЈА Културни центар и град Шабац се и ове године придружује међународној манифестацији „Ноћ музеја“. Прошлогодишња ноћ забележила је око 3.500 посетилаца на различитим локацијама у граду. Грађани су веома позитивно подржали ову несвакидашњу манифестацију и богат уметнички програм. Поред установа културе учешће су узеле и школе, независне организације, под покровитељством Града Шапца.

Програм „Ноћи музеја“ од 18 до 2h
Галерија, књижара, Велика сала

1. Изложба цртежа, сећање на Љубицу Цуцу Сокић у сарадњи са спомен збирком „Павле Бељански, Нови Сад
Отварање изложбе у 20. часова

2. Промоција романа „Заједно сами“, аутора Марка Шелића Марчела, музичара и колумнисте.
Промоција књиге у 20. часова

3. „Музички времеплов“, музика и презентација фотографија седамдесетих и осамдесетих уз маскембал. Маске ће радити Савез глувих и наглувих.
Вече забаве у 22 часа
16. АПР ′09. Окружна смотра рецитатора 16. априла одржана је Окружна смотра рецитатора у библиотеци „Политика“ у Крупњу. 25. МАР ′09. Ускршњи конкурс У Културном центру је на конкурсу (за најлепшу шару ускршњег јајета) пристигао велики број дечјих радова, из Основних школа у Шапцу и околини. 1. ДЕЦ ′08. 1. децембaр - Светски дан борбе против АИДС-а Културни центар је учествовао у акцији коју је организовао "Завод за јавно здравље" поводом 1. децембра - Светског дана борбе против АИДС-а. Подељени су грађанима кондоми и промотивни материјал, који нам је уступио "Завод за јавно здравље" из Шапца. 2 - 16. ЈУЛ ′08. Летњи сајам књига Од 02. до 16.јула
У среду, 02.јула отворен је летњи сајам књига на којем своју продукцију представљају петнаест најчитанијх издавача.

Сајамски попуст износи од 30 до 50 %.
4 - 5. АПР ′08. Шабачки дани моде "Пролеће у боји" Студио „М“ из Ваљева и Културни центар организовали су Шабачке дане моде „Пролеће у боји“

Први дан су се представили дечји производјачи одеће са најмладјим манекенима а други дан је протекао у знаку ревије, ауторских колекција модних дизајнера и модна ревија српских брендова.
26. ФЕБ ′08. „Причала ми једна јелка" На иницијативу Културног центра Шабац реализована је представа „Причала ми једна јелка".

Представу су заједно са васпитачицама припремили предшколци из вртића „Слобода". Динамична и интересантна предства измамила је осмех и бројне аплаузе публике коју су чинили родитељи и деца, другари из вртића.
21. ДЕЦ ′07. Кићење јелки Акцијa "Кићење јелки" се одржала 21. децембра у 12 часова, испред КЦШ-а. 18 - 20. СЕП ′07. Чивијада 07 Покровитељ манифестације: Скупштина општине Шабац, Организатор: Туристичка организација Општине Шабац, Генерални спонзор: Галеб Група 27 - 31. АВГ ′07. РеКРЕАТИВНАКЦИЈА Петомесечни пројекат који уз помоћ неформалне едукације и уметничке импровизације тежи формирању активног језгра креативности и акције. 19. МАЈ ′07. Ноћ музеја У октобру 2006. године посетом Министарству културе Француске које је задужено за координацију Ноћи музеја на нивоу Европе, српска Ноћ музеја је званично постала чланица ове манифестације коју подржава Савет Европе. 18. МАЈ ′07. Врело лето Манекени студија "М" из Шапца представили су етно-моделе, наочаре, торбе и дечје моделе одеће за сезону лето 2007. Модна ревија одржана је 18. маја 2007. године у 19 часова. 13. АПР ′07. Пролећне маштарије Великом броју посетилаца приказана је модна ревија под називом "Пролећне маштарије". 5. АПР ′07. Ускршња изложба ученика основних школа Ликовни радови са конкурса на тему "Ускрс" ученика основних школа, и тему "Постојим" ученика средњих школа биће постављени у Улици Господар Јевремовој као пратећа акција 8. фестивала "Ускршњи рок маратон". 7. МАР ′07. Перформанс "Дружина без прстена" У Културном центру пред бројном публиком приказан је перформанс под називом www.st.fun.yo, младе креативно-уметничке групе "Дружина без прстена" из Шапца.