Културни центар Шабац своје деловање започео је пре више од четири деценије, 23. маја 1963. Првобитно као Дом Омладине, па потом Дом Културе Вера Благојевић, a од 2002. године са новим именом Културни центар. Налази се у лепој, старој згради у самом центру града, у главној улици Господар Јевремовој број 12, сa 660м2 простора који се састоји од мале и велике сале, галерије, књижаре, канцеларија, Клуба, таванског простора и летње баште.

Центар је поливалентна и мултимедијална институција која своје активности темељи на неколико основних сегмената рада: ликовни садржаји, књижевни, музички, драмско стваралаштво, перформанси, а последњих неколико година кроз различите пројекте и рад са младима кроз радионице различитих садржаја.

Центар своју делатност остварује првобитно кроз годишњи програм рада. Кроз различите идеје и бројне врсте културних садржаја покушавамо да задовољимо укусе и потребу свих старосних структура, конзумената наших програма.

Летње програме остварујемо у башти. То је простор у коме планирамо велики број програма уз укључивање великог броја младих, кроз радионице, концерте, трибине и остале врсте едукације и анимације.

Културни центар има сталну сарадњу са великим бројем других институција културе, како из града тако из целе земље, и својим програмима угостио је на хиљаде еминентних младих и неафирмисаних уметника.

Продајни сегмент галерије Културног центра постоји већ више од 20 година и подразумева продају слика, графика, цртежа, предмета примењене уметности. Галерија нуди велики избор уметничких дела, сарађујући са уметницима не само из Шапца, већ и из других средина (Београд, Нови Сад, Панчево, Крагујевац, Рума, Сремска Митровица)...

Понуда уметничких дела је разноврсна и квалитетна, обухватајући не само класична дела него и уметничке предмете која прате савремене уметничке токове.