Господар Јевремова 12
Шабац 15000, Србија
тел/факс: 015 346-936
email: galerija@gromnet.net

Радно време: 08-20, субота 08-14

Галерија Културног центра првобитно је радила у склопу тадашњег Дома омладине који је основан у мају 1963. године, а званично је започела свој рад у септембру 1977. године када је прву самосталну изложбу имао Слободан Јеремић Јеремија. Зграда у којој се налази је с почетка 20. века и представља заштићен споменик културе. Намена јој је од самог почетка била иста, да буде и остане својеврсно стециште уметника и љубитеља уметности.

Галерија Културног центра данас представља важно место у нашем граду, у чијем се излагачком простору смењују изложбе - како самосталне, тако и тематске: иконе, цртеж, мали формат, акварел, портрет и акт. Програмска концепција и изоштрени критеријуми допринели су да галерија Културног центра стекне високи професионални углед јер су у њој, поред осталих, излагали и Милић од Мачве, Миленко Шербан, Слободанка Ракић Шефер, Александар Луковић Лукијан, Радослав Тркуља, Драган Мартиновић, Жељка Момиров, Димитрије Коларевић, Лепосава Милошевић Сибиновић, Милица Ракић, Даница Масниковић...

Галерија има два сегмента рада - изложбени и продајни.

Конкурс за самосталне изложбе отворен је током новембра месеца, када Савет галерије прави годишњи план галерије.

Продајна галерија је основана с циљем да излаже и путем продаје популарише дела ликовних и примењених уметника, како локалних, тако и оних из целе Србије.

Продајни сегмент галерије Културног центра постоји већ више од двадесет година и подразумева продају слика, графика, цртежа, као и предмета примењене уметности. Сарађујући са уметницима не само из Шапца, већ и из других средина (Београд, Нови Сад, Панчево, Крагујевац, Рума, Сремска Митровица), галерија нуди велики избор уметничких дела.

Понуда уметничких дела је разноврсна и квалитетна, обухватајући не само класична дела него и уметничке предмете која прате савремене уметничке токове.