Godišnja konferencija za medije

Danas je u Kulturnom centru održana godišnja konferencija za medije kako bismo javnost upoznali sa rezultatima rada u 2017. godini, ali i predstavili planove za nastupajuću 2018.
Prisutnima su se, u ime Kulturnog centra, obratili direktorka Sonja Petrović Jagić, pr-ka Jelena Lazić i predsednik Upravnog odbora Dejan Živanović.
2017. godina protekla je u znaku realizacije dva važna projekta, projekat „Hajlajt“ zahvaljujući kome je renoviran galerijski prostor i projekat „Fleka: zvuk, znak, zrak urbane svesti“, koji je posvećen Miomiru Grujiću Fleki, a podrazumevao je niz aktivnosti koje su kombinovale umetničko-dokumentaristički pristup, ali i građanski aktivizam.Tradicionalna Mišarska kolonija zamenjena je savremenim rezidencijalnim programom, koji podrazumeva boravak umetnika u Šapcu, njegovo upoznavanje sa novim okruženjem, što kao krajnji produkt daje umetničko delo koje ostaje na poklon našem gradu. Zahvaljujući ovom savremenom stvaralačkom konceptu javni prostor grada bogatiji je za skulpturu Roka Bogataja, umetnika iz Slovenije.
Sve scene imale su dinamičan život i mnoštvo kako, sada već tradicionalnih, tako i savremenih programa.
Bogat književno-tribinski program ispratio je dešavanja na domaćoj sceni, kako bi našoj publici predstavili najznačajnija dela savremenih srpskih pisaca.
Prateći savremene koncepte poslovanja, započeli smo svoju projektnu aktivnost čije rezultate očekujemo u narednoj godini.
Kako bismo naš rad učinili što dostupnijim javnosti pokrenuli smo novi sajt, koji, pored sredstva komunikacije, za nas predstavlja vizit kartu svega onoga čemu težimo u vremenu koje je pred nama.